Illegale parkeerwachters criminaliseren drukbezochte wijken

De illegale wachters bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), de Hermitage Mall en de Maagdenstraat, criminaliseren autobestuurders die gebruik willen maken van parkeerruimtes. Ze  eisen een bedrag vanaf SRD 5 voor het parkeren. Indien mensen weigeren te betalen, schromen zij niet om schade aan de voertuigen aan te brengen. Het zijn steeds dezelfde personen die opereren als illegale wachters en hun groep wordt steeds groter. Ook bij de jaarlijkse jaarbeurs van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) ontbreken deze zogenaamde parkeerwachters niet. Met stenen blokkeren zij de verschillende parkeerterreinen.

Als er grote shows en evenementen worden gehouden, zijn deze illegale parkeerwachters aanwezig. Tegenwoordig willen de meesten van hen geen muntjes meer, maar biljetten van SRD 5. Als er minder wordt aangeboden of als er wordt geweigerd, worden bestuurders vies en vuil uitgescholden en wordt er ook nog hard tegen de auto’s geslagen. Niet alleen vormen zij een gevaar voor automobilisten, maar ook voor zichzelf. Het is vaker voorgekomen dat illegale parkeerwachters onderling ruzie kregen over parkeerterreinen.

De politiepost van Munder gevraagd naar een reactie, zegt dat zij op de hoogte zijn van de illegale parkeerwachter nabij het AZP. Zij geven aan dat het om junkies gaan die zich voordoen als parkeerwachters om wat te kunnen verdienen om het spul te kopen om te roken. De politie verklaart, dat er in het verleden al maatregelen waren getroffen tegen deze illegalen, maar dat er vanuit hogerhand opdracht is gegeven dat de maatregelen aangehouden moeten worden. De politie garandeert dat er intussen weer maatregelen worden voorbereid om dit probleem op te lossen.

door Johannes Damodar Patak