December 4, 2017


Heengaan Gregory Rigters dompelt (zaal)voetbalwereld in rouw


December 4, 2017

De Surinaamse voetbal- en zaalvoetbalwereld is in rouw gedompeld. Slechts enkele uren nadat hij met zijn club ZV Mengao de tweede én ook laatste wedstrijd in de best-of-three futsalfinaleserie tegen Styx/The Kuldipsingh Group had gespeeld, liet Gregory Rigters vandaag in de vroege ochtend het leven bij een verkeersongeval. Samen met Rigters overleed ook Siegfried Slagveer, zoon van oud-topvoetballer Steven Slagveer aan de Franchepanestraat waar het voertuig waarin het tweetal zich met nog twee andere passagiers bevond, een schutting ramde. Rigters en Slagveer gaven ter plekke de geest, terwijl de twee andere passagiers, die door de brandweer uit het verwrongen voertuig gehaald moesten worden, naar de Spoedeisende Hulp van het Acade-misch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) werden vervoerd.
Het nieuws over het overlijden van Rigters ging als een schok door de Surinaamse voetbal- en zaalvoetbalwereld. Rigters had het zondagavond nog met ZV Mengao tegen zijn voormalige club Styx opgenomen in de tweede wedstrijd van de zaalvoetbalfinaleserie. Met Styx was Rigters, een echte goalgetter, in het verleden meerdere malen kampioen geworden, voordat hij vorig seizoen de regerend landskampioen verliet voor Mengao.

De club verloor zowel dit seizoen als vorig seizoen én in 2015 in de finale tegen Styx. Gisteravond hielp Rigters zijn ploeg nog terug te komen in de wedstrijd toen hij na een 0-4 achterstand met twee doelpunten de marge tot een doelpuntverschil bracht (3-4). Echter zou Styx toch beslag leggen op de titel door de wedstrijd met 7-3 te winnen. De twee goals van Rigters betekenden ook zijn laatste voor Mengao. Rigters, die in 2014 ook genomineerd is geweest voor de titel Sportman van het Jaar, is speler geweest van zowel de voetbal- als zaalvoetbalselectie van Surina-me. Hij kwam in de SVB/Telesur-competitie uit voor voormalig landskampioen Walking Boyz Company (WBC), dat momenteel tweede staat in de competitie. Rigters heeft daarvoor gespeeld voor Voorwaarts en The Brothers. Hij is in zowel 2013-2014 als 2014/2015 topscorer van de toenmalige hoofdklassecompetitie geweest. Rigters debuteerde in 2009 in de nationale selectie tijdens een vriendschappelijk duel tegen buurland Frans-Guyana. Zijn eerste interlandgoals voor Suriname maakte hij in 2015 tegen oosterbuurland Guyana.