Robinhood klopt Inter in doelpuntenfestijn

Een doelpuntenfestijn van in totaal negen goals, dat is wat Robinhood en regerend landskampioen Inter Moengo Tapu gisteren ervan maakten in hun eerste ronde treffen in de SVB/Telesur Eerste Divisie. De partijen tussen Robinhood en Inter Moengo Tapu zijn intussen verworden tot klassiekers en gisteravond was het niet anders. Beide ploegen deden er zelfs een schepje bovenop door het goed opgekomen publiek in het Dr. Ir.Franklin Essed Stadion te vergasten op een zinderend duel met een regen aan goals.

Het publiek had in geen van beide speelperiodes reden tot klagen. In de eerste helft vielen er vier goals, wat resulteerde in een 2-2 rustscore. Na de spelhervatting vielen er vijf goals, waarvan drie aan Robinhood-zijde. Roxey Fer ontpopte zich tot de game winner door diep in blessuretijd de winnende treffer te score na een korte solo-actie: eindstand 5-4 in het voordeel van Robinhood.

Met deze zege behield Robinhood zijn ongeslagen status. De roodgroene formatie heeft van zijn vijf gespeelde wedstrijden, vier gewonnen en een gelijkgespeeld.

Voor Inter Moengo Tapu was het de derde verliespartij op rij. Na de 2-0 zege op 4 november tegen SNL speelde de regerend landskampioen 1-1 tegen Leo Victor en verloor zij vervolgens op 19 november van Papatam (1-2) en op zondag 26 november jongstleden van WBC (0-2). Inter verloor ook voor de vierde keer in zevende wedstrijden, waarvan verder twee gelijk eindigden en slechts 1 werd gewonnen.

Inter-coach Hesron Jeroe sprak van een bizar duel waarbij de zege beide kanten kon opgaan. Echter hebben volgens Jeroe kapitale blunders van zijn ploeg haar de zege gekost. Jeroe erkende dat het de slechtste start van Inter in de afgelopen tien jaren is, maar zegt dat de landskampioen er nog steeds voor gaat. Bij de ploeg speelt Stefano Rijssel al enige tijd niet meer mee. De speler zou intussen al samen trainen met Robinhood.

Hoewel Robinhood aan het langste eind trok, is coach Roberto Godeken niet ingenomen met het aantal tegengoals. De roodgroene formatie heeft namelijk het minste aantal doelpunten tegen, tot voor de partij tegen Inter waren dat slechts drie. Met de vier tegengoals heeft Robinhood nu zeven goals tegen.

Godeken benadrukt zich namelijk op het standpunt te stellen dat de ploeg met het minste aantal tegendoelpunten kampioen worden en volgens hem gaat de ploeg eraan moeten werken dat dit zo blijft.

Het was Inter-aanvaller Romano Holtuin die de score opende, waarna Cerezo Haabo Robinhood via een strafschop langszij bracht.

Robinhood nam hierna de leiding. Doelman Obrendo Huiswoud kon het leder na een po-ging niet vastklemmen en Djelany Djemesi kon er 2-1 van maken. Iets later verlengde Joël Baja een doelpoging met zijn hoofd en bepaalde hij de ruststand op 2-2.

Na de spelhervatting ging Inter succesvol van start. Een vrije trap belandde bij Giovanni Waal die Kareem Kwassie vond en de laatstgenoemde zette de landskampioen op rozen: 3-2. Het zou niet hierbij blijven, want Robinhood kwam wederom langszij. Rodney Dalfour liet met een kopbal de 3-3 noteren. Hierna namen de roodgroenen nu de leiding. Gleofilo Vlijter faalde niet in een een-tegen-een met doelman Huiswoud en tekende voor de 4-3. De ploeg echter niet lang genieten van deze marge, want aan de andere kant werd doelman Rainel Godfried verschalkt door Giovanny Waal: 4-4.

De partij leek met deze score te eindigen, maar terwijl het eindsignaal naderde ondernam Fer een korte solo en vanaf de 16m-lijn haalde hij met rechts uit. Doelman Huis-woud werd daarbij het zicht ontnomen door twee spelers en was verslagen: 5-4.

Kort voor het einde moesten Baja en Haabo vertrekken vanwege een handgemeen.

Transvaal en WBC openden woensdag de zevende speelronde met een klinkende 5-1 zege voor de eerstgenoemde. Donderdag speelden Botopasi en Nishan’42 2-2 gelijk. Vandaag kruisen PVV en West United de degens alsook Voorwaarts-SNL. Zondag staan Leo Victor en Papatam tegenover elkaar.