Hi-Jet verklaart zich failliet

Hi-Jet Helikopter Services heeft zich failliet verklaard. Dit zei Jerrel van Em-bricqs, directeur van het bedrijf, gisteren tijdens een persconferentie in het gebouw van het bedrijf aan de Indira Gandhiweg. Hij gaf aan dat Hi-Jet in de rode cijfers zit en niet in staat is zijn schulden bij een Amerikaanse bank af te lossen. De bank en het bedrijf hebben intussen een regeling getroffen, waarbij Hi-Jet al zijn helikopters aan het verkopen is. Van Embricqs zei dat er van de tien helikopters nu nog vier over zijn, waarbij een van de vier deze maand wordt verkocht. De overige drie zijn onder maintenance en zullen hierna ook verkocht worden.

Hij legde uit dat het bedrijf de afgelopen periode al zijn financiën gestopt heeft in de zoektocht naar Donovan van Embricqs en technicus Ryatno Kertodikromo en de vermiste helikopter. Het bedrijf heeft ongeveer 2.7 miljoen Amerikaanse dollars gestopt in de zoektocht. Tijdens de zoekacties werden de helikopters gebruikt, waardoor er nauwelijks commerciële vluchten zijn uitgevoerd. Van Embricqs zei ook dat van de 483 mensen aan wie Hi-Jet diensten heeft verleend, 115 niet betaald hebben. Voor nu zal Hi-Jet met de helikopters die zij nog heeft, rescue/ambulance werkzaamheden uitvoeren. Wanneer alle helikopters zover zijn om verkocht te worden, zullen deze diensten ook stoppen.

door Johannes Damodar Patak