RGD-personeel verlaat werk wegens late betaling

Het personeel van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft hedenochtend tot 11.00 uur gewacht op de storting van hun salaris over de maand november. Vakbondsman Robby Naarendorp, geeft aan dat de mensen de werkplek hebben verlaten toen bleek dat de gelden niet waren overgemaakt. Hij betreurt het dat werknemers iedere maand in actie moeten komen om hun gelden gestort te krijgen. Ook de directie kon hedenochtend geen garantie geven dat de betaling vandaag gedaan zou worden. Naarendorp zegt dat ook de directie met de handen in het haar zit.

De vakbondsman zegt dat de situatie steeds structurele vormen aanneemt. Hij heeft ook begrepen dat de artsen van de RGD, vanmorgen vanaf 9.00 uur geen patiënten meer hebben ontvangen. Volgens Naarendorp zijn de mensen het meer dan zat dat er steeds te laat uitbetaald wordt. Bij het ter perse gaan van deze editie, wist de vakbondsman te vertellen dat de gelden net waren overgemaakt. Hij hoopt dat de werknemers van RGD later in de middag of vanavond al kunnen beschikken over hun salaris. Het werk zal maandag dan normaal hervat worden.

door Richelle Mac-nack