Burke behaalt hogere level Boxing Official of America’s

Remie Burke, Voorzitter Surinaamse Boksbond (SBB), heeft wederom een licentie weten te behalen als official van de Amerika’s. Hij behaalde de Level 2 boxing official licentie van de USA Boxing Organisation, na het afleggen van een theoretische en praktische test. De SBB-voorzitter behaalde 2 jaar terug reeds zijn Level 1 boxing official licentie. Zijn streven is nu Level 3 te behalen. Om in aanmerking te komen voor een USA-licentie moet je aangesloten zijn bij een boksschool in America, die lid is van de Amerikaanse boksorganisatie. Burke is lid van de boksschool van de welbekende meervoudige oud wereldkampioen boksen Bonnie Cannino. Bonnie is op haar beurt zelfs Level 4 USA boxinig official en AIBA Level 3. Tevens traint ze ook de nationale dames selectie van America.
In januari 2018 zal Burke samen met een AIBA 1 star level boxing official van Guyana een refreshment cursus verzorgen voor de groep van 15 persone, die in oktober dit jaar reeds een cursus boxing official hebben gevolgd en dat met succes hebben afgerond. Deze 15 personen zullen direct na de refreshment course getoetst worden door middel van een theoretische en praktisch examen. De geslaagden komen dan in aanmerking voor de status van level 1 Suriname boxing official. De SuBoBo kan voorlopig geen lokale toernooien organiseren vanwege het feit dat er niet genoeg boksers per categorie zijn. De bond heeft daarom gemeend zich te richten op buitenlandse toernooien. In de regio waarin Suriname zich bevindt zijn er een 24-tal internationale toernooien. De SuBoBo heeft haar focus gelegd op de Odesur Games (Zuid-Amerikaanse kampioenschappen) van mei 2018 voor senioren boksers en de Youth Olympic games van oktober 2018. Voor de overige toernooien zal de SuBoBo op zoek gaan naar financiele middelen. De bond probeert haar contacten met de westelijke en oostelijke buurlanden goed te onderhouden en is dit jaar al 3 keer naar Guyana geweest voor besprekingen en oefenwedstrijden. De bespreking van 14 oktober in Guyana was met alle Caribische landen aangesloten bij de AIBA. De bedoeling is dat de SuBoBo december dit jaar nog een bezoek brengt aan de Frans-Guyanese boksbond.

(DRP/bron SME)