Knap verdedigend WBC te sterk voor Inter Moengo Tapu

Landskampioen Inter Moengo Tapu (IMT) heeft zondagmiddag in het Andrë Kamperveen Stadion het hoofd moeten buigen voor Walking Boyz Company (WBC). De ploeg van coach Verwey wist met knap verdedigingsspel IMT van het scoren af te houden en vond daartegenover zelfs twee keer het net, 1 keer in de eerste en 1 keer in de tweede speelhelft.

De grote man in de wedstrijd was zeker WBC’s doelman Leon Kwassie Hij was een grote “sta-in-de-weg” voor de voortdurend beukende aanvalslinie van IMT. Maar er was ook een heel belan-g-rijke rol weggelegd voor centrale verdediger Preston Waterberg. Keer op keer toonde de WBC-verdediger een heel goed spelinzicht te hebben en maakte hij aanvallen van de IMT-voorhoede onschadelijk. Bij bijkans alle duels moesten de aanvallers van de landskampioen hun meerdere erkennen in Waterberg, die steeds met een been, of het hoofd zat tussen het schot of de kopbal van de tegenstander. IMT probeerde het veelal met lange afstandschoten, maar daar stond doelman Kwassie altijd weer op zijn plaats.

Bruce Diporedjo maakte al heel vroeg in de wedstrijd goed gebruik van de onoplettendheid van IMT-doelman Obrendo Huiswoud en trapte met een knappe lob de bal vanop afstand over de uitgelopen IMT-goalie. Dat gebeurde in de vijfde minuut. Ploegen gingen de pauze in met deze 1-0 tussenstand. Hoewel IMT er alles aan deed de voorsprong ongedaan te maken, weigerde WBC te capituleren.

Beide coaches, – bij IMT was dat Hesron Jeroe en bij WBC Eugene Verwey -, pleegden diverse wissels om het spel te beinvloeden. Invaller Alvaro Verwey, zoon van coach Verwey, zou een gouden wissel blijken. De jeugdige aanvaller was nauwelijks een minuut in het spel of werd diep gestuurd, na een onderschepte slechte uittrap van IMT-doelman Huiswoud. Met een rush op doel, achternagezeten door een verdediger, passeerde Verwey junior de IMT-doelman met een kundige schuiver en bepaalde hij de eindstand op 2-0.

IMT kwam in de 35e minuut het dichtst bij een doelpunt toen WBC-doelman Kwassie al verslagen was, maar de harde kopbal stuitterde tegen de paal het veld weer in. Een moegestreden Kareem Kwassie werd ruim een kwartier voor tijd gewisseld voor de iets ervarener Romeo Kastiel, maar ook deze aanvaller kon weinig uitrichten tegen het goede keeperswerk van de WBC’s doelman. Door de zege is WBC weer op gelijke hoogte met koploper SV Notch, die vrijdag met 1-3 verloor van Robinhood, na met 1-0 te hebben voorgestaan. Overige uitslagen: Transvaal-Papatam 3-1, Leo Victor-West United 2-0, SNL-Botopasi 2-1.