Laagvlieger Papatam bezorgt Inter tweede verliespartij

Laagvlieger Papatam heeft regerend landskampioen In-ter Moengo Tapu zondag zijn tweede verliespartij in de SVB/Telesur Eerste Divisie bezorgd. Papatam won in het Ronnie Brunswijk Stadion, de thuishaven van de verliezende ploeg, met 2-1. De ploeg leidde bij de rust met 1-0.

Inter Moengo Tapu is momenteel de nummer acht op de voorlopige standenlijst met 5 punten uit vijf wedstrijden, waarvan verder twee gelijk werden gespeeld en één verloren. Papatam staat met 3 punten op de elfde plaats.

De vijfde speelronde begon woensdag met het treffen tussen Leo Victor en Voorwaarts. De Leeuwen wonnen met 2-1 na een ruststand van 1-0 in het voordeel van Voorwaarts. De doelpunten kwamen van Gilberto Cronie (2x) van Leo Victor en Shorano Mawie van Voorwaarts.

Vrijdag stonden Botopasi en Robinhood tegenover elkaar. Robinhood won met 2-1. Bij de rust leidde Botopasi met 1-0 door een treffer van Marcello da Silva. Anduello Baja en Raoul Rosebel vonden het net voor Robin-hood.

Nishan’42 wees West United zaterdag met 2-1 terug, dit na een 1-0 ruststand. Ernesto Djoe nam beide treffers van Nishan’42 voor zijn rekening. Maglon Gonsalves scoorde voor West United.

SNL klopte PVV na een rust-score van 0-0 uiteindelijk met 1-0 door een doelpunt van Renzo Akrossie.

SV Notch nam de koploperspositie over door WBC in een rechtstreeks treffen met 1-0 te verslaan. Dit doelpunt werd in de eerste helft gescoord door de Braziliaan Anderson Trinidade.

Stand na 5 speelronden:

1.SV Notch         15 pnt.

2.WBC                  12 pnt.

3.Leo Victor       9 pnt.

4.Robinhood     7 pnt.

5.PVV                   7 pnt.

6.Botopasi          6 pnt.

7.Voorwaarts    6 pnt.

8.Inter MT          5 pnt.

9.Transvaal         4 pnt.

10.West United 3 pnt.

11.Papatam       3 pnt.

12.SNL                  3 pnt.

13.Nishan’42      0 pnt.

De topscorers tot nu toe zijn:

Shorano Mawie (Voorwaarts) 4 doelpunten, gevolgd door Ivanildo Rozenblad (Robinhood), Garvey Kwelling (SV Notch), Pahleta Waldemir (WBC), Vangelino Sastromedjo (WBC), Regillio Abiting (Transvaal), Gillian Maatrijk (WBC) en Maglon Gonsalves (West United) met elk 3 doelpunten.

De zesde speelronde vangt morgenavond aan met het duel tussen Voorwaarts en PVV om 20:00 uur in het Dr. Ir.Franklin Essed Stadion. Donderdag 23 november 20:00 uur SNL-Botopasi (Essed Stadion); Vrijdag 24 november 20:00 uur Robinhood-SV Notch (Essed Stadion); Zondag 26 november 16:30 uur West United-Leo Victor (Letitia Vriesde Sport-complex) en Papatam-Transvaal (Essed Stadion) en 18:00 uur WBC-Inter MT (André Kamperveen Stadion).

Nishan’42 is vrij.