Surinamers blijven grootste groep toeristen op Curaçao

Janine Neef-de Windt, marketing manager Carribbean van de Curaçao Tourist Board, zegt dat voor Surinamers, Curaçao nog steeds een grote trekpleister is. Dit is al jarenlang het geval, vooral met het North Sea Jazz Festival, dat elk jaar gehouden wordt. Neef-de Windt zegt dat vorig jaar er een lichte daling was vanwege de economische situatie, dat bleek ook uit het aantal vluchten dat minder was. Maar de jaren daarvoor waren er duizenden Surinamers aanwezig tijdens dit festival.

De Curaçao Toerism Board is daarom voor de vierde keer terug in Suriname om Curaçao aan te prijzen. De organisatie zegt dat zij door de Infomarkt heel wat Surinamers bereikt. De hotels hebben direct contact met de consument, zij zeggen zeer tevreden te zijn, omdat er steeds meer Surinamers een hotelverblijf boeken. “Vandaar dat wij voor de vierde keer terug zijn, het resultaat spreekt voor zich. De bedoeling is dat we volgend jaar weer zo een dag organiseren. We wilden geen concurrentie, geen enkel ander eilanden dat op dezelfde plek staat, daarom staan wij alleen op de infomarkt”, zegt Neef-de Windt. Elk jaar wordt er een andere plek uitgekozen. Vorig jaar werd de infomarkt gehouden in Krasnapolsky, maar omdat die in de ochtend werd gehouden, konden niet veel mensen aanwezig zijn.

Vandaar dat dit jaar is gekozen voor de parking lot van TBL, vanwege de drukte in de Hermitage Mall is het makkelijker om meer mensen aan te trekken. Elke keer probeert de organisatie nieuwe informatie te delen met de bezoekers van de informarkt. Er was ook een gedeelte als ‘strand’ ingericht en er was een broodtruck die heel bekend is op Curaçao.

Neef-de Windt zegt dat er voor dit jaar een grote delegatie van veertien man is afgereisd vanuit Curaçao om het eiland te promoten. Er zijn reeds een paar reisbureaus die aantrekkelijke pakketten aanbieden tijdens het North Sea Jazz Festival, veel Surinamers komen terug voor dit festival. Ze zegt verder dat er nu meerdere luchtvaartmaatschappijen op Curaçao vliegen, waardoor de tarieven nu lager zijn in vergelijking met een paar maanden geleden. Ook met de hotels en appartementen is de economische situatie in Suriname besproken, zodat er een aantrekkelijk tarief vastgesteld kan worden voor Surinaamse toeristen. “Er is voor elke situatie een mogelijkheid. Je vakantie kan je heel duur maken, maar ook economischer”, aldus Neefde Windt.

-door Kimberley Fräser-

 

 

More
articles