Mengao op voorsprong in herkansing tegen Lions

ZV Mengao heeft gisteren de eerste wedstrijd in de herkansing van de hoofdklasse futsalplay-offs gewonnen. De ploeg versloeg The Lions met 9-5. Mengao werd door regerend landskampioen Styx naar de herkansing verwezen. Styx, dat de na-competitie als nummer 2 begon, versloeg de nummer 1 in hun serie met 2-0. The Lions had eerder als nummer 3 ook met 2-0 afgerekend met nummer 4 ZV Inter Jakin. De laatstgenoemde was daarmee meteen uitgeschakeld, terwijl The Lions in de volgende ronde het mocht opnemen tegen Mengao. Gregory Righters leidde Mengao met 3 doelpunten.

De winnaar van deze serie neemt het in de finale op tegen Styx. Vorig jaar stonden Styx en Mengao tegenover elkaar in de finale. Toen was het Mengao dat zich als eerste voor de eindstrijd had geplaatste en Styx naar de herkansing had verwezen. In de herkansing won Styx van The Lions.

De uitslagen van de overige op zondag gespeelde wedstrijden zijn als volgt:

Vrouwen: ZV Sparta-Team Spirit 6-2. Stephanie Hanenberg van ZV Sparta: 3 doelpunten. ZV Sparta leidt met 1-0. Team Spirit won vrijdag met 6-1 van ZV Inter United. Shamaria Stoutenberg leidde Team Spirit met 3 doelpunten. De winnaar van de serie tussen ZV Sparta en Team Spirit speelt in de finale tegen Styx. Styx won vrijdag met 7-3 van ZV Sparta en pakte daarmee de serie met 2-0. Andaya Landvelt scoorde drie keer voor Styx.

Derde klasse: Ultimate 17-Futsal Club Gioan 7-3. Va-lentine Drielingen van Ultimate 17: 4 doelpunten. Ultimate 17 wint de serie met 2-1 en plaatst zich voor de Finale. Futsal Club Gioan speelt in de herkansingsron-de tegen ZV Bombel.

ZV Bombel won vrijdag met 3-1 van Team One en daar-mee de serie met 2-0. Ges-ton Martin leidde de ploeg met 2 doelpunten.

Ultimate 17 versloeg Futsal Clb Gioan na penaltys met 9-7 en bracht de seriestand daarmee op 1-1. Terrence Aroeman scoorde vier keer voor de winnende ploeg.

Tweede klasse: SCSV Barka-STIBULA 6-4 na penaltys. SCSV wint de serie met 2-1 en speelt in de herkansings-ronde tegen FCB 2. FCB2 werd door Styx/MN Car Center met 1-2 verslagen in de serie. Styx/MN Car Center won de derde wedstrijd na penaltys met 8-6 en plaatste zich zodoende als eerste finalist.

Eerste klasse: All Stars-ZV Palo 5-0. Anthony Burnett van All Stars: 3 doelpunten. All Stars leidt de serie met 1-0.