Strijdlustig Binhood in slotminuten langs Botopasi

“Geen strijd, geen kroon.” Het devies dat prijkt op de banier van de rood-groene voetbalformatie Robinhood.

Vrijdagavond hield de formatie van trainer Roberto Gödeken en clubpresident Ramon Abrahams de strijdbanier fier omhoog in de wedstrijd tegen Botopasi. Een 0-1 achterstand die al vroeg in de wedstrijd werd opgelopen, werd in de tweede speelperiode omgezet in een 2-1 overwinning. Beide teams gaven zich ten volle, maar het was Robinhood dat meer van de geschapen kansen in doelpunten omzette.

Botopasi nam rond de zesde minuut een 1-0 voorsprong toen de Braziliaan Marcelo da Silva een toegekende strafschop achter Binhood-doelman Codfried trapte. Binhood kreeg daarna een geheide kans op de gelijkmaker, maar de schuiver van teamleider Ivanildo Rozenblad verdween tergend langzaam langs de uitgelopen Botopasi-goalie Nelson naast het doel. Teams gingen de rust in met een 1-0 score. Na de  spelhervatting voerde Binhood de druk op, wat binnen het eerste kwartier resulteerde in de gelijkmaker (1-1) van Roche Rosebel. De voor doelpuntenmaker Da Silva ingevallen Viola Bodjie was nauwelijks in het spel of hij kreeg de kans Botopasi weer op voorsprong te zetten toen doelman Codfried bij een slechte vangpoging de bal voor zijn voeten liet vallen, maar de aanvaller reageerde niet snel en efficient genoeg, waardoor Codfried zich kon herstellen.

Botopasi werd gevaarlijk met afstandschoten op doel, maar het was Binhood dat de zege rook en in de 75e minuut met een venijnige kopbal van centrale verdediger Andwelle Baja rakelings naast de paal.

Botopasi probeerde via de lange pass op de vleugelaanvallers openingen te forceren, maar de defensie van Binhood neutraliseerde deze aanvalsstrategie met een gedurfde 3-mans verdediging. Daartegenover sorteerde het vijfmans middenveld van Binhood een grotere druk op de verdediging van Botopasi, dat twee minuten voor tijd volkomen overrompeld werd door een feilloos uitgevoerde en goed ingestudeerde aanvalscombinatie door het centrum. Rozenblad schoof tijdens deze sublieme combinatie de bal prachtig door tussen twee Botopasi-verdedigers vlak voor de voeten van de doorgelopen Baja, die met een loeier de bal hoog in de touwen schoot via de handen van Botopasi-doelman Nelson. 2-1. Meteen na dit doelpunt wisselde trainer Gödeken aanvaller Roozenblad voor verdediger Gilberto Eind en consolideerde de Binhood-coach de 2-1 voorsprong tot het eindsignaal. Door de zege klimt Robinhood van de achtste naar de vierde positie op de ranglijst. De rood-groenen hebben nu 7 punten uit 3 wedstrijden en Botopasi, dat naar de zesde plaats is gezakt, 6 punten uit 4 competitieduels.