Overman en Laldjitsing koplopers Srefidensi damstrijd

Harley Overman en Harrypersad Laldjitsing gaan na twee speelrondes aan kop van het 4e Radj Narain Srefidensi toernooi van de Surinaamse Dam Bond (SDB). Dit toernooi ging afgelopen donderdag van start in Lalla Rookh. Overman en Laldjitsing zijn drie spelers van de oude garde die meedoen. Ook Ramon Nordon is van de partij.

Ook veel jeugdigen waaronder de U-14 kampioen Sagar Loedoer behoren tot het deelnemersveld. De verrassing van de eerste ronde is dat de top U-20 jeugdspeler Santosh Bhagwandas wist te winnen van regerend landskampioen Gerson Bendt.

Laldjitsing won in de eerste ronde van Moses Chung, terwijl Overman langs Sagar Loedoer ging. In de tweede ronde wees Overman de speler Eric Ligeon met lege handen terug en Laldjitsing was de betere van Niaaz Salarbaks.

De volledige uitslagen van de eerste ronde zijn als volgt: Gerson Bendt-Santosh Bhagwandas 0-2; Ashokkumar Ka-riad-Eric Ligeon 0-2; Harley Overman-Sagar Loedoer 2-0; Rinaldo Kemnaad-Arwien Bhagwandas 2-0; Winston Fleur-Stanley Mohan 0-2; Cliff Karijo-drono-Rodney Lion 0-2; Guno Burleson-Sharvan Debipersad 2-0; Ramon Nordon-Soerdjpersad Jogi 1-1; Harry-persad Laldjitsing-Moses Chung 2-0; Robur Levens-Niaaz Salarbaks 0-2; Edson Amoekoni-Jerry Sadiek 1-1; Arief Salarbaks-John Schmeltz 1-1; Jimmy Tay-Stanley Moetoer 0-2; Sonny Kaai-man-Rudi Benschop 1-1; Idris Sadiek-Johannes Alfaisie 0-2; Bisoenkumar Oe-passie-Arun Mohan 1-1; Darryl Bohr-Jean Karamat 2-0 en Waldi Anches-Dewsharan Sital 2-0.

Uitslagen tweede ronde vrijdag 17 november: S.Bhagwandas-Amoekoni 0-2; Ligeon-Overman 0-2; S.Mohan-Kemnaad 1-1; Lion-Burleson 1-1; Salarbaks-Laldjitsing 0-2; Moetoer-Bohr 1-1; Alfaisie-Anches 1-1; Loedoer-Nordon 0-2; Jogi-A.Salarbaks 0-2; Jerry Sadiek-Kaai-man 0-2; Schmeltz-Oepassie 2-0; A. Mo-han-Benschop 1-1; A.Bhagwandas-Bendt 1-1; Debipersad-Kariad 1-1; Chung-Fleur 0-2; Karamat-Karijodrono 0-2; Si-tal-Levens 0-2 en I.Sadiek-Tay 0-2.

Na Laldjitsing en Overman volgen Stan-ley Mohan, Lion, Moetoer, Arief Salar-baks, Schmeltz, Kemnaad, Burleson, Amoekoni, Kaaiman, Alfaisie, Anches, Bohr en Nordon met elk 3 punten.

Niaaz Salarbaks, Benschop, Ligeon, San-tosh Bhagwandas, Arun Mohan, Fleur, Karijodrono, Tay, Levens, Jogi  Jerry Sadiek, Oepassie, Arwien Bhagwandas, Debipersad, Bendt en Kariad hebben elk 1 punt. Chung , Idris Sadiek, Karamat en Sital hebben nog geen punten.

De derde ronde is vanavond. Het toernooi wordt door Radj Narain en Lions Club Kwatta gesponsord.