Nieuwe bakkerij Fernandes versterkt concurrentie positie

Gisteren werd de nieuwe bakkerij van Fernandes aan de Kernkampweg geopend. Met de ISO 22000 certificering is de nieuwe bakkerij de beste industriële bakkerij in het Caraïbisch gebied. Dit zorgt ervoor dat Fernandes in de regio makkelijk kan concurreren met andere bakkerijen.

De senior commercial manager, Brian van Leeuwaarde, zei dat het bedrijf zal kijken als de producten die de Surinaamse bevolking heel lekker vindt, ook goed in de smaak zullen vallen in het buitenland. “Daarnaast luisteren wij ook naar de nieuwe markten, omdat zij ook hun eigen smaak hebben. Fernandes is ervan overtuigd dat ze alles kan produceren. Wij zullen luisteren naar de markt en proberen daaraan invulling te geven”, zegt Van Leeuwaarde. Hij gaf verder aan dat Fernandes Bakkerij alle brood- en banketproducten op een verantwoorde manier kan produceren. “De hygiënische manier en de certificering zal zorgen dat eerder gekozen wordt voor producten Fernandes in de regio”, geeft hij aan.

In de nieuwe fabriek zijn er nu twee hypermoderne broodproductielijnen met de mogelijkheid om nieuwe innovatieve broodproducten op de markt te brengen, simultaan aan het produceren. Met deze investering wil Fernandes Bakkerij invulling geven aan haar slogan ‘Fernandes Foods, delighting the Caribbean’. Niet alleen Suriname, maar ook de regionale exportmarkten van brood-, banketproducten en snacks, zullen van internationale kwaliteit zijn. Er zijn al ingevroren producten op de Caribische markt en dit is pas het begin. Na tien jaar moet het bedrijf klaar zijn voor iets nieuws.

“Fernandes Bakkerij zit momenteel in Guyana, Barbados en Curaçao. We zijn bezig met Jamaica en zijn van plan volgend jaar Trinidad als target markt uit te werken”, zegt Kurt van Essen, directeur Fernandes. Guyana is op dit moment de belangrijkste afzetmarkt, met twee warme bakkers. Het bedrijf heeft plannen om een eerste import-exportorganisatie op te zetten. “Trinidad is een lastige markt, omdat het de eigen producten beschermd, maar daar is het bedrijf nog bezig alle spelers uit te kammen om de zaak op een goede en gedegen manier uit te werken”, legt Van Essen uit. Fernandes exporteert sinds enkele jaren ook naar Frans-Guyana. “De producten worden met de veer naar de oever vervoerd, alwaar zij door via de douane door de distributeur worden meegenomen. Zo zitten de producten van Fernandes in Kourou, Cayenne en Sint Laurent”, aldus Van Essen.

-door Priscilla Kia-

 

 

More
articles