The Lions klaar met Inter Jakin

The Lions heeft in de eerste ronde van de hoofdklasse zaalvoetbalplay-offs weinig moete gekend met ZV Inter Jakin. The Lions, de nummer 3 van de algemene ronde rekende over twee wedstrijden af met de nummer 4. Nadat The Lions zondag game 1 met 10-2 had gewonnen, werd het gisteravond 9-3 in de twee-de partij uit de best-of-three serie.

Met de 2-0 seriestand plaatste The Lions zich voor de volgende ronde waar de ploeg het zal moeten opnemen tegen de verliezer van de serie tussen de nummer 1 ZV Mengao en nummer 3 Styx. Styx leidt in deze serie met 1-0, game 1 werd zondag na penalty’s gewonnen. Game 2 wordt vanavond gespeeld.

Inter Jakin leek gisteren zaken serieuzer te willen aanpakken, maar kon The Lion slechts tot de rust bijbenen. Echter totdat leek niets erop dat The Lions met een ruim verschil zou winnen. De ploegen gingen de rust in met een 3-3 score. Meteen na de spelhervatting maakte Giovanni Waal er 4-3 van voor The Lions. Een minuut later faalde Milito Brewster om Inter Ja-kin wederom langszij te brengen. Met nog minder dan drie minuten bracht The Lions het verschil op twee doelpunten: 5-3.

Inter Jakin haastte zich in een time-out en de doelman van de ploeg werd vervangen door een veldspeler, waarmee de ploeg dacht een numerieke meerderheid te kunnen hebben. Echter pakte dit verkeerd uit. Ceder en Romano Stekkel liepen zich keer op keer door de verdediging en bepaalden de eindscore op 9-3.

Voor Inter Jakin zit het seizoen erop. De ploeg wist zich in haar eerste jaar in de hoofdklasse meteen voor de na-competitie te plaatsen, en dat is meer dan slechts behoud van het hoofdklasseschap waarvoor de ploeg ging.

Stekkel, Waal en Gillian Maatrijk scoorden elk twee keer voor The Lions. Ook Andy Hart vond twee keer het net voor Inter Jakin.

In de eerste klasse won FCB met 2-0 van All Stars en plaatste zich daarmee als eerste finalist van de eerste klasse. FCB, de nummer 1 van de algemene ronde, won game 1 donderdag ook met 2-0. All Stars, de nummer 2 van de algemene ronde, krijgt nu een herkansing tegen de winnaar van de serie tussen de nummer 3 SV Kabel Boyz 2 en de nummer 4 ZV Pa-lo. De laatstgenoemde leidt met 1-0.

SCSV Barka won in de tweede klasse na verlenging met 6-5 van Stibula en bracht de seriestand op 1-1. Derrick Garden van SCSV Barka, Faustino Be-nali en Damiendo Plein van Stibula scoorden elk twee keer.

 

More
articles