Aanpak riolering Zwartenhovenbrugstraat van start

Het project: ‘Vernieuwen riolering Zwartenhovenbrugstraat’, waarvan het contract sinds 2008 werd gesloten met de regering, gaat eindelijk van start. General manager van het aannemingsbedrijf Baitali, F. Khudabux, zegt dat vanwege de complexiteit en de impact van het project in de omgeving, de aanvang steeds werd verschoven. Het project zal twee jaar duren en wordt onderverdeeld in vier hoofdfasen, waarvan de eerste hoofdfase tussen de Nassylaan en de Keizerstraat vandaag aanvangt. Met dit project zal het ontwateringsprobleem van de Zwartenhovenbrugstraat verholpen worden. Het ligt in de bedoeling dat na de riolering, ook het wegdek en de bermen opnieuw worden aangebracht. Dit zal zorgen voor een betere doorstroom van het verkeer en goede doorgang voor de voetgangers.

Khudabux zegt verder dat aan weerzijde van de weg in de trottoirs een lateraalriool wordt aangebracht, dat zal bestaan uit een buis van 30 tot 40 cm, waarop onder andere alle putten en huishoudens worden aangesloten. In het midden van de weg zal het bestaande riool eruit worden gegraven en een nieuw hoofdriool met een buisdiameter van ongeveer 1 meter worden aangelegd. Op bepaalde plekken wordt het lateraalriool aangesloten op het hoofdriool.

Het voordeel hiervan is, dat het hoofdriool beschermd blijft tegen verstoppingen. Mocht dit toch gebeuren, dan gebeurt dit in het lateraalriool. Ook zullen koppelingen van buizen onder de weg niet meer nodig zijn. De general manager verwacht begrip van de samenleving. “Het succes van dit project hangt niet alleen af van Baitali en de overheid, maar van een goed samenspel van alle betrokken partijen”, aldus Khudabux.

Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), geeft aan dat de eerste fase in de eerst komende zes maanden wordt afgerond. Miranda is tevreden over het gesprek dat had plaatsgevonden met de buurtbewoners, die zich kritisch, maar zeer positief hebben opgesteld voor samenwerking. Met de kwaliteit van het aannemingsbedrijf en de deskundigheid van zijn ministerie, is Miranda ervan overtuigd dat er over enkele maanden een prachtig project opgeleverd zal worden. De vertegenwoordiger van de districtscommissaris van Paramaribo-Noord-Oost, de heer Grando, kijkt al jarenlang uit naar een betere infrastructuur voor de Zwartenhoven-brugstraat. Een verbetering van de infrastructuur kan volgens hem zorgen voor meer economische bedrijvigheid.

door Kimberley Fräser

 

More
articles