Kerto snoept puntje af van Sadiek bij Combinatie’80

Het is Hendrik Kerto donderdag gelukt op als eerste dammer een puntje af te snoepen van Jerry Sadiek, de kampioen van de interne competitie van damclub Combinatie’80. Sadiek nam vrij verrassend in de late opening een schijfvoordeel. Echter verwaarloosde hij zijn rechtervleugel waardoor Kerto middels secuur spel uiteindelijk doorbrak naar dam. Sadiek haalde ook dam en na enkele zetten werd het remise. Kerto is de eerste dammer in deze competitie geweest die een puntje heeft kunnen afsnoepen van de kampioen.

Armand Kasdiran boekte een overwinning op Winod Lachmon. Lachmon kwam ietwat laat opdagen bij de voortzetting competitie. Hij speelde daardoor sneller dan normaal.

Kasdiran verschalkte zijn opponent door middel van een combinatie met schijfvoordeel.

Voorzitter Reza Sadiek had Sanjay Beharie als tegenstander. Het werd een prachtige partij waarbij Reza in een 12 om 12 schijvenstand de sterke voortzetting 26-21 miste. Beharie zou daarna niet veel keus hebben en bij goed spel misschien wel een remise kunnen forceren. Echter liep het totaal anders af, Reza verloor onnodig op tempo.

Beharie maakt nu meer kans om in de prijzen te vallen. Vanavond staan er twee partijen op het programma, te weten: Satish Chandai-Jerry Sadiek en Soeredj Toelsie-Armand Kasdiran. Op donderdag 16 november wordt dan de laatste ronde gespeeld.

De stand is momenteel als volgt:

1.Jerry Sadiek                   15 uit 8

2.Hendrik Kerto                10 uit 8

3.Rabinder Jaggoe           10 uit 8

4.Satish Chandai              8 uit 7

5.Sanjay Beharie              8 uit 8

6.Reza Sadiek                   7 uit 8

7.Armand Kasdiran          8 uit 8

8.Pradeep Hardajal          5 uit 8

9.Winod Lachmon           5 uit 8

10.Soeredj Toelsie           4 uit 7