Inschrijving 14e Srefidensi Marathon verloopt volt Aantal 2016 al overschreden

De inschrijvingen voor de 14e Srefidensi Marathon verlopen volt. De voorbereidingen voor dit evenement zijn al weken in volle gang. In een update geeft de Commissie 14e Srefidensi Marathon aan dat de verschillende markeringen op de route al zijn aangebracht.

Ook bij de inschrijvingen loopt het erg vlot. Het aantal marathonlopers van het vorig jaar is reeds overschreden. Er hebben zich meer lopers vanuit het buitenland aangemeld.

Intussen heeft de winnaar van het vorig jaar, Lionel D’Andrade zich ook al ingeschreven. Ook de bekende Surinaamse marathonlopers Guillermo Uden-hout, Carolien Marlet, Carlos Felixdaal, Jonathan Baktawar en Irene Tijn-dal hebben zich opgegeven voor deelname.

De Fransen zijn dit jaar van de partij op alle onderdelen, te weten Marathon, Halve Marathon, Halve Marathon Estafette en Marathon Ekiden.

Voor de marathon zijn er tot nu toe 26 deelnemers uit de landen Suriname, Nederland, VS, Frans-Guyana, Guyana, Cuba, Frankrijk, en Columbia.

Halve Marathon: 96 deelnemers uit Suriname, Frankrijk, Filipijnen, Frans-Guyana, Nederland en Guyana.

Halve Marathon Estafette: 11 teams uit Suriname en Frans-Guyana.

Marathon Ekiden: 2 teams uit Nederland en Frans-Guyana.

Long Distance Walking: 33 personen uit Nederland en Suriname.

Gezien de vele telefoontjes verwachten de commissie deze  week veel meer inschrijvingen.

Het secretariaat van de commissie is gevestigd op de Luchtmachtbasis aan de Doekhieweg te Zorg en Hoop en de inschrijving is mogelijk tot donderdag 16 november van 08.00 uur t/m 17.00 uur.

De 14 e Srefidensi Marathon is op zaterdag 18 november met de start (17:30 uur) en finish bij het Onafhankelijkheidsplein.

Voor meer informatie kan men terecht op de website en op Facebook, te weten www.surinamemarathon.org en srefidensi marathon op Facebook.