Centrale Bank wint CTSS Plus 2017

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) is winnaar geworden van de 30ste editie van het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS Plus). Dit grootse sporttoernooi is zondagavond na twee weken van intensief sporten feestelijk afgesloten in Mata Gauri. De ontlading was voornamelijk op de gezichten van de commissieleden af te lezen. Zij hebben het namelijk jaarlijks zwaar met de organisatie. De feestelijke afsluiting geschiedde onder begeleiding van DJ Cat en Naks Kaseko Loco.

De feestelijke afsluiting werd voorafgegaan door de prijsuitreiking. Daarvoor werd één minuut stilte in acht genomen voor oud SZF-medewerker, Ramanan Ramautar, die op 9 november kwam te ontvallen. Ramautar maakte zelf ook deel uit van het SZF-troefcallteam dat het toernooi als vijfde afsloot. De crematie vond op de afsluitingsdag van het toernooi plaats, waardoor de SZF-familie niet aanwezig was bij de prijsuitreiking en afsluiting.

GESCHIEDENIS

De CBvS schreef geschiedenis door voor de eerste maal de overall titel op te eisen. Deze prestatie was geheel tegen de verwachtingen, aangezien de CBvS elk jaar onderaan de ranglijst bengelt. Geestesvader van het CTSS- toernooi, Walther Malm, mocht de wisseltrofee die naar hem vernoemd is, aan de moederbank overhandigen. Voor Malm een bijzonder moment, omdat hij bij het ontstaan van dit sportevenement medewerker was van de CBvS.

Governor Glenn Gersie mocht de kampioenstrofee in ontvangst nemen. Met een brede glimlach zei hij dat het resultaat door keiharde werk van zijn me-dewerkers is behaald. Hij opperde aan de commissie misschien ook andere sportonderdelen een kans te geven. “Ik houd zelf van tafeltennissen en zou graag willen dat bijvoorbeeld dit onderdeel aan het geheel wordt toegevoegd.”

GESLAAGD

Het telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) mocht ook een bijzonder moment vieren. De telecomprovider boekte namelijk een enorme stijging in het algemeen klassement door als tweede achter de moederbank te eindigen. Het vorig jaar finishte Telesur als hekkensluiter. Waarnemend directeur Mike Antonius zei tijdens de receptie, voorafgaand aan het startsein van de jubileum editie, dat zijn bedrijf er werk van zal maken om niet meer onderaan de ranglijst te eindigen.

Conferenciër, Andy Vliese, maakte nog de opmerking dat de geelblauwe formatie goed heeft ingekocht. Hij doelde daarmee op de nieuwe aanwinsten Dion Brunings, Roanne Breidel (volleybal), Claidel Kohinor, Ike Adams en Bruce Diporedjo (voetbal en zaalvoetbal).

De organisatie blikt terug op een geslaagd evenement.

Commissievoorzitter Annemarie Burg-zorg vond de vele opgelopen blessures enigszins een domper, maar was overall blij met de goede afloop.

Eindstand algemeen klassement:

  1. CBvS (458 punten)
  2. Telesur (424 punten)
  3. EBS (422 punten)
  4. SZF (414 punten)
  5. KPS (385 punten)
  6. Staatsolie (293 punten)
  7. SLM (289 punten)
  8. SWM (285 punten)