Styx pakt eerste zege tegen Mengao

Regerend landskampioen Styx/The Kuldipsingh Group heeft gisteravond pas zijn eerste zege van het huidige zaalvoetbalseizoen tegen ZV Mengao, de semi-kampioen van vorig jaar behaald. De zege van Styx komt op het moment dat de ploeg het juist hard nodig heeft, namelijk de best-of-three serie van de play-offs. De regerend kampioen, die Mengao vorig seizoen met 2-0 in de best-of-three finaleserie versloeg, had gisteravond overigens een penalty-serie nodig om met 9-8 een 1-0 voorsprong te nemen. Styx verloor dit seizoen alle drie ontmoetingen in de algemene ronde tegen Mengao. Mengao plaatste zich als nummer 1 voor de nacompetitie, terwijl Styx als tweede eindigde.

Vorig seizoen stonden de ploegen ook al tegenover elkaar in de eerste ronde van de play-offs. Toen won Mengao de serie met 2-1 en verwees Styx naar de herkansing, waar de ploeg afrekende met The Lions en vervolgens opnieuw Mengao in de finale trof.

Gisteren vonden Vangellino Sastromedjo en Fabian van Dijk van Mengao en Lucas Cirilo Da Costa van Styx in de reglementaire speeltijd elk tweemaal het net.

De winnaar van deze serie is de eerste finalist, terwijl de verliezer het opneemt tegen de winnaar van de serie tussen de nummer 3 en de nummer 4, respectievelijk The Lions en ZV Inter Jakin. The Lions nam gisteren in die serie een 1-0 voorsprong door Inter Jakin met 11-3 te kloppen. Gillian Maatrijk van The Lions scoorde vier keer.

In de tweede klasse won Styx/MN Car Center met 6-5 van FCB 2. Nazario Doesburg, Denilson Joekoe van Styx/MN Car Center en Guillaume Strooker van FCB 2 scoorden elk twee keer: 2 doelpunten. De winnaar van deze serie plaatst zich voor de finale. De verliezer speelt tegen de winnaar van de serie tussen de nummer 3 en nummer 4, respectievelijk SCSV Barka en Stibula. SCSV Barka nam donderdag alvast een 1-0 voorsprong.

In de derde klasse won ZV Bombel met 7-2 van Team One. Jermaine Ford, Sieverino Martin en Thimmety Welzijn van ZV Bombel namen elk twee doelpunten voor hun rekening. In de andere serie ging Futsal Club Gioan na verlenging met 10-6 langs Ultimate 17. Giorgio Adelaar van Futsal Club Gioan liet zes doelpunten voor zich noteren.

Ultimate 17, Futsal Club Gioan, Team One en ZV Bombel zijn respectievelijk de nummer 1, 2, 3 en 4 in de play-offs.

Uitslagen damesklasse: Team Spirit-ZV Inter United 4-1. Shamaria Stoutenberg van Team Spirit elk 2 doelpunten.

Styx-ZV Sparta 7-3. Andaya Landveld en Sabrina Righters van Styx, en Mervil Blatz van Sparta elk 2 doelpunten.