STORING OF CENSUUR?

Afgelopen dinsdag tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, besloot Abop- parlementariër Belfort een ‘man to man’ confrontatie aan te gaan met de president. Hij haalde de verschillende problemen aan waarmee de gemeenschap sinds het aantreden van de president te kampen heeft en vroeg hem hoelang hij het volk nog zal laten pinaren. Ook problemen, zoals de koers en het barricaderen van het Onafhankelijkheidplein, waarvoor per week SRD 20.000 moet worden neergeteld, werden aan de president voorgehouden. Zoals elke huishoudelijke vergadering, werd ook deze vergadering live uitgezonden via radio Boskopu, SRS en YouTube op het DNA-kanaal. Terwijl Belfort bezig was de situatie in het land te schetsen, werd de SRS uit de lucht gehaald. Schandalig. Zullen we praten over censuur of een storing. Opmerkelijk is dat de uitzending plotseling weer in de lucht was toen Belfort klaar was met praten en Etnel aan het woord kwam. Laten wij duidelijk stellen, dat het gaat om een stukje principe om een uitzending waarvoor gekozen is, geheel uit te zenden en die niet plotseling uit de lucht te halen, omdat er zaken gezegd worden die niet aangenaam zijn. Bij een storing wordt die voorts gemeld en worden excuses aangeboden, terwijl iets anders wordt ingeschoven in het systeem. Opvallend is dat de uitzending uit de lucht werd gehaald toen Belfort begon over het 8 decemberproces. Deze zelfde SRS had hem in 2010-2015 niets in de weg gelegd. Maar het verbaast ons niet, aangezien het de cultuur van de NDP is om alles wat niet in het paarse straatje past, te dwarsbomen. Denk maar aan het programma ‘Zeven-Even’, dat uit de lucht moest volgens de minister van OWT&C.