Transvaal start campagne tegen wantoestanden Ronny Brunswijk Stadion

Het is niet duidelijk of de wedstrijd van Notch tegen Papatam van zondag 12 november in het Ronny Brunswijk Stadion voortgang zal vinden. Ook de voortgang van het duel van zaterdag 11 november tussen landskampioen Inter Moengo Tapu en Leo Victor is onzeker. Het bestuur van Transvaal, dat afgelopen weekeinde in het Ronny Brunswijk Stadion met 1-2 verloor van Notch, heeft wederom haar beklag gedaan van een aantal tekortkomingen in het Brunswijk-stadion.

In een eerder schrijven aan het SVB Hoofdbestuur is reeds gewag gemaakt van deze tekortkomingen. Toen moest Transvaal het opnemen tegen landskampioen Inter Moengo Tapu (IMT). Het schrijven is Transvaal niet in dank afgenomen door de clubleiding van IMT en heeft zelfs geleid tot uitsluiting van QN-Sport, een sportmedium dat nauwe banden beeft met de clubleiding van Transvaal. Op haar beurt besloot QN-Sport geen wedstrijden meer te verslaan van IMT en heeft een schrijven gericht aan de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS), die op zijn beurt uitkwam met een verklaring waarin het besluit van IMT wordt afgekeurd. Thans blijkt dat de clubleiding van Transvaal bezig is met een campagne, die moet leiden tot maatregelen van de SVB tegen de wantoestanden in het Ronny Brunswijk Stadion. Zeker is dat deze situatie van invloed zal zijn op de ontwikkeling van het Surinaamse voetbal, dat thans een goede ontwikkeling doormaakt en nu staat aan de vooravond van de introduktie van een Profleague. Het is dus raadzaam dat partijen om de tafel gaan zitten en als professionals deze zaak doorpraten en oplossen, omdat het Surinaamse voetbal erbij gebaat is. Partijen kunnen niet op deze wijze doorgaan, omdat bij een stilstand van het voetbal het de spelers zijn die er de dupe van worden. Er wordt hard gezwoegd om het publiek naar het stadion te krijgen om zo het product voetbal te verkopen. De vraag nu is of al deze heisa een positieve uitkomst zal hebben op het stadionbezoek, dat dalende was en door al de goede ideĕen van vooraanstaande clubs zich weer in een opwaartse lijn aan het ontwikkelen is. Het is goed dat partijen even stilstaan bij deze gedachte, aangezien zonder het Surinaams publiek de langverwachte Profleague geen kans van slagen zal hebben! Het is dus goed als conflicterende partijen hun trots even inslikken en het belang van het Surinaamse voetbal, in het bijzonder dat van de Surinaamse voetballer, voorop stellen. (DRP)