Tag team Arthy Lie gaat volgend jaar voor niets minder dan nummer 1 op Curaçao

Het tag-team van de taekwondoschool van Arthy Lie Suriname, bestaande uit vechters van 8-11 jaar, heeft op Curaçao een derde plaats weten te behalen tijdens het Intenationaal Tag Tournooi. Vorig jaar behaalde het Surinaams tag-team nog de eerste plaats.

Coach Geom Fredison zei dat de zenuwen onze jongens de baas gespeeld hebben, maar naarmate het toernooi vorderde, herstelden onze zeer jeugdige vechters. Volgens de coach was het een zeer leerrijke ervaring voor onze vechters, die besloten hebben volgend jaar in dezelfde setting te gaan voor de eerste plaats. Fredison legde uit dat dit jaar gekozen werd voor een zeer jonge groep vechters, die nog geen internationale wedstrijdervaring bezat. Het gebrek aan ervaring en zeer goede tegenstand van de andere deelnemende landen, heeft gemaakt dat onze vechters genoegen moesten nemen met de derde plaats. Curaçao werd winnaar en Venezuela semi-kampioen.

De trip naar Curaçao werd geheel en al georganiseerd door de ouders van de vechters. Dit weekeinde, 11-12 november, zullen de junioren en de senioren van sportschool Arthy Lie strijd leveren op Aruba tijdens het grootste en populairste taekwondotoernooi van Aruba: ‘The Best TKD tournament 2017’. Ruim 22 vechters vanuit Suriname doen daaraan mee. (DRP)