Schoolbus Pikin Saron in brand gestoken

Woensdagavond 8 november rond 23:00 uur, is de schoolbus van Pikin Saron door kwaadwilligen in brand gestoken. Buschauffeuse Conceila Moera-awali, kon daardoor zowel gisterochtend als vanochtend, de kinderen niet vervoeren naar school. Sommige scholieren zijn lopend naar school gegaan. De bus heeft schade opgelopen aan de voorruit, stoelen, het plafond en het dashboard. Om de schade te herstellen is naar schatting een bedrag van US-dollar 2.500 nodig.
Moera-awali, die de zus is van de kapitein van het dorp, gaat ervan uit dat de actievoerders die woensdag de weg hadden gebarricadeerd hierachter zitten. Ze kan zich nauwelijks voorstellen dat ze zo een daad hebben begaan, waar juist de kinderen de dupe van zijn geworden. Daarnaast voelt ze zich ook niet meer veilig, ze vreest dat de actievoerders tot meer in staat zijn. Ze haalde aan dat de mensen niets kunnen ondernemen tegen de kapitein, dus hun woede kunnen richten op haar. “Ze kunnen straks mijn huis in brand steken”, zei ze.
Woordvoerster van de actiegroep, Nadia Alexander, hoopt niet dat de mensen die de weg eerder die dag hadden gebarricadeerd, achter de brand van de schoolbus zitten. Ze liet weten dat zoiets niet de bedoeling is van de actiegroep. Alexander liet weten dat de actiegroep tegen het vernielen van andermans bezittingen is, dus het in brand steken van de schoolbus wordt door hen afgekeurd.
De weg werd door de actiegroep gebarricadeerd, omdat ze van mening is dat er veel problemen in het dorp zijn die niet worden opgelost. Alexander liet weten dat er zowel een drinkwaterprobleem als een elektriciteitsprobleem is. Ook pleit de actiegroep voor asfaltering van de weg. Verder is ze van mening, dat het bestuur van het dorp niets doet aan de problemen waardoor de actiegroep en het bestuur niet meer op één lijn zitten. De actiegroep wil dat de regering ingrijpt en eist nieuwe bestuursverkiezingen voor het dorp Pikin Saron.