Inheemsen Pikin Saron blokkeren weg naar West- Suriname

Inheemsen afkomstig uit het dorp Pikin Saron, hebben naar de redactie verneemt, vandaag de weg die leidt naar West- Suriname, geblokkeerd. Men is ontevreden over de activiteiten van het staatsbedrijf N.V. Grassalco en eist een financiële vergoeding voor het in dat gebied werkzame bedrijf. De inheemsen in deze kwestie zijn van mening dat Grassalco binnen hun leefgebied werkzaam is, daarbij goud wint en dat zij aanspraak maken op een financiële vergoeding. Omdat Grassalco tot nog toe niet is ingegaan op de eis van de plaatselijke inheemsen, heeft men de weg geblokkeerd. Geen enkele voertuig wordt doorgelaten. De politie van Zanderij bevestigde vandaag tegenover de redactie dat zij een melding heeft binnen gekregen over een wegblokkering nabij Pikin Saron. Manschappen van de politiepost te Zanderij zijn uitgerukt voor nader onderzoek. Bij het ter perse gaan van deze editie, kon de politie geen nadere info verschaffen.