Golfer Van der Jagt in de prijzen in Guyana

Van de zeven golfspelers, waarmee de Golfclub Paramaribo Suriname aflopen zaterdag en zondag heeft vertegenwoordigd op het Internationaal Golftournament op de Lusignan Golfcourse in buurland Guyana, is alleen Maarten van der Jagt in de prijzen gevallen. Hij behaalde de tweede plaats gross in de B-klasse voor spelers met een handicap tussen 9 en 28.

Het gaat om een jaarlijks terugkerend tournament, waaraan Suriname vorig jaar met 18 spelers meedeed.

Naast de Guyanezen en de Surinamers waren er dit jaar ook spelers uit Canada, Columbia, Chili, Trinidad, Argentinië en de VS en zelfs een speler uit Fiji.

Naast Van der Jagt waren ook uit Suriname ook Ridel Doekoe, Jurgen Amoko, Oswald Dasburg, Denny Aloeboetoe, Alain Trudel en Willem van der Jagt van de partij.

De course was in goede staat en mooi groen in vergelijking met de veel drogere baan van vorig jaar. De Lusignan Golfcourse is voor de spelers uit Suriname uitdagend, omdat het een veel langere baan is dan de golfbaan in Paramaribo.

Het onthaal was, aldus het bestuur van de Golfclub Paramaribo, zoals gebruikelijk heel hartelijk en erg gezellig. “Na zoveel jaar met elkaar golfen ontstaat er natuurlijk een band tussen de leden van de clubs uit beide landen.”

Ondanks de top-4 beste golfers uit Suriname hebben meegespeeld, te weten Doekoe, Dasburg, Amoko en Aloeboetoe, is slechts Van der Jagt in de prijzen gevallen met de tweedee plaats gross in de B-klasse voor spelers met een handicap tussen 9 en 28.

Doekoe heeft de vierde plaats behaald in hoofdklasse en Dasburg werd vijfde. Deze klasse is voor spelers met een handicap van 0 tot 9. Helaas waren er geen prijzen beschikbaar voor deze plaatsen. Toch moet gezegd worden dat deze resultaten een bijzondere prestatie zijn. Tenslotte spelen de golfers ook op een “vreemde” course.