Prijzen Fernandes softdrinks aangepast

Vanwege de stijging van de bedrijfskosten, heeft de Fernandes Bottling Company de prijs van enkele van softdrinks aangepast. De prijsaanpassing is per 6 november 2017 ingegaan. Ayda Slooten, public affairs en communication manager Fernandes Bottling Company, geeft aan dat de prijsaanpassing geen vast percentage betreft, de prijsstijging varieert tussen SRD 0,25 en SRD 0,50 cent.

Enkele maanden terug is de Fernandes Bottling Company begonnen met een aantal onderhoudswerkzaamheden. Slooten legt uit dat deze werkzaamheden ook behoren tot de kostenposten van het bedrijf en mede verantwoordelijk zijn voor de prijsaanpassing. De bottling company heeft namelijk twee productielijnen, maar een daarvan ligt stil vanwege onderhoud en verbetering. Ook enkele machines worden vervangen. Deze zaken zijn nodig om de kwaliteit van de producten te verhogen en in de toekomst te blijven garanderen. Volgens Slooten verloopt dit proces heel vlot en hoopt het bedrijf de werkzaamheden eind van het jaar of begin 2018, helemaal af te ronden.  Slooten benadrukt dat slechts de prijzen van Fernandes softdrinks in flessen en blikjes gewijzigd zijn en niet van andere producten. De prijzen van Fernandes sodawater, Minute Maid Fuit Cooler, Minute Maid Pulpy en Powerade, zijn eveneens ongewijzigd. De consumentenservice van Fernandes geeft aan dat het om adviesprijzen gaat die de winkeliers niet mogen overschrijden. In de horeca, eet- en drinkgelegenheden en op scholen, kunnen andere prijzen gelden. Aan consumenten wordt gevraagd contact op te nemen met de Consumentenservice van Fernandes indien er in de winkels hogere prijzen worden aangegeven. Zij kunnen ook melding hiervan maken via de CoZa-app van het ministerie van Handel en Industrie.

-door Priscilla Kia-