Defecte stoplichten binnenkort weer in werking

Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT & C), zegt dat de defecte stoplichten op korte termijn weer in werking worden gesteld. Het betreft de stoplichten op zeer drukke plekken, namelijk hoek Keizerstraat en de Zwartenhoven-brugstraat, hoek verlengde Gemene-landsweg en Zinniastraat, hoek Mahonylaan en Wilhelminastraat. Deze stoplichten werken al weken niet en dat heeft tot gevolg, dat vooral tijdens werkuren er een chaos ontstaat in het verkeer. Er zijn al diverse aanrijdingen op deze hoeken geweest. Wip geeft aan dat de stoplichten ook door aanrijdingen beschadigd zijn, waardoor het systeem is uitgeschakeld. OWT & C heeft op dit moment geen nieuwe reserveonderdelen en is daarom bezig met tweedehands onderdelen het probleem op te lossen. Het ministerie vraagt nog even geduld aan de samenleving, omdat het veel tijd vergt om alle stoplichten te repareren. Naast het vervangen van de onderdelen, moet het systeem ook nog getest worden.  Wip kan niet concreet aangeven wanneer de stoplichten weer zullen werken, maar hoopt dat eind deze week de meeste stoplichten weer in orde zullen zijn.

door Kimberley Fräser