Amershaktie met moeite langs hekkensluiter Balona

Amershaktie, de huidige nummer drie in de herenklasse van de Paramaribo Slagbal Bond (PSB) heeft zondag niet zonder moeite gewonnen van hekkensluiter Balona. Bij de voortzetting van de tweede ronde behaalden de heren van Amershaktie een moeizame van 100-90. In de damesklasse kwamen The Struggles en Shining Stars tegenover elkaar te staan. In de eerste ronde won The Struggles van Shining Stars. Afgelopen zondag heeft Shining Stars alle zeilen bijgezet en won overtuigend met 106-88. Hierna namen Makandra en Interlove het tegen elkaar op. Makandra moet zich in de damesklasse nog plaatsen voor de play-offs. De ploeg kende een goede start, maar moest tenslotte buigen voor het snel spelende Interlove, dat met 108-79 zegevierde. In de laatste wedstrijd van de dag kruisten de rivalen Rainbow en Nick Dynamics (Nickerie) de degens in de herenklasse. Het was een treffen tussen respectievelijk de nummer één en twee. Nick Dynamics speelde met acht heren. Vanwege een tactische fout wist Rainbow in de tweede speelperiode van de eerste de tegenstander uit te spelen. Rainbow stond bij de rust voor met 59-36. In de tweede helft kwam Nick Dynamics super sterk terug, maar Rainbow had vrouw Fortuna aan zijn zijde en won de wedstrijd met 119-92.

De tweede ronde wordt op zondag 12 november aanstaande voortgezet en wel vanaf 11:00 uur op het Balonaveld aan de Henkielaan.