Suriname succesvol bij Grand Caribe paardenspringwedstrijden

Team Suriname is eind vorige maand succesvol geweest tijdens de Grand Caribe Paardenspringwedstrijden in Frans-Guyana. Het team springruiters van de Ponderosa Equestrian Center Suriname nam van 26 oktober tot en met 30 oktober deel aan het sportevenement. Suriname werd door 7 ruiters, 2 coaches en 1 begeleider vertegenwoordigd tijdens dit grote toernooi in Frans-Guyana.

De teamleden en de klassen waarin zijn participeerden waren als volgt: Espoir Ponys: Angelica Vasseur. Grand Prix Ponys: Lisa Kastelijn. Espoir Paarden: Sander Kastelijn en Naomi Haarlo. Elite Paarden: Phoenix Wessels en Emma Poquet. Grand Prix paarden: Marie Latil. Coaches: Shaun Lim A Po en Kenneth Lim A Po.  Begeleider: Gaby Treurniet.

Het Surinaamse team reisde op 26 oktober af naar het oosterbuurland. Op 27 oktober hebben alle ruiters kennis mogen maken met hun paarden en enkele sprongen

met de paarden kunnen maken als training. Het toernooi zelf werd verreden op 28 en 29 oktober. Voor Team Suriname werd het een groot succes. Het team keerde namelijk met in totaal acht prijzen terug.

Op 28 oktober behaalde Angelica Vasseur met een heel mooi foutloos parcours dat direct op tijd werd verreden de derde plaats in de Espoir ponys. Lisa Kastelijn heeft in de ponys Grand Prix ook een heel mooi foutloos parcours gereden en zij eindigde op de derde plaats. In de Espoir paarden reed ook Sander Kastelijjn een foutloos parcours. Hij werd zevende.

Naomi Haarlo raakte helaas een balkje tijdens haar parcours, dat zij verder ook netjes verreed. Zij eindigde als tiende in een groot deelnemersveld. In de Elite paarden raakte Phoenix Wessels 1 balkje. Hij werd ook zevende. Voor Emma Poquet was het wat moeilijker met haar paardje en heeft zij helaas twee balken geraakt, wat haar op de zestiende plaats deed eindigen.

In de hoogste klasse van dit toernooi, de Grand Prix paarden, raakte Marie Latil een balkje, maar met een snelle tijd heeft wist zij toch de tweede plaats te behalen.

Op 29 oktober reed Angelica Vasseur een heel mooi en foutloos parcours, waarbij zij in de barrage ook een mooie tijd neerzette. Vasseur behaalde op deze dag de derde plaats bij de Espoir ponys.

Lisa Kastelijn had in de Ponys Grand Prix ook een heel net parcours, maar viel vanwege een kleine misscommunicatie van haar paard af en toen niet verder deelnemen.

Bij de Espoir paarden had Sander Kastelijjn een balkje. Hij werd achtste, terwijl Naomi Haarlo, die ook een balkje had, op de negende plaats eindigde. In de Elite paarden reed  Phoenix Wessels foutloos. Door een hele snelle en foutloze rit in de barrage eindigde hij op de eerste plaats. Poquet had op de tweede dag een heel mooi parcours, maar reed door een eigen misverstand langs een hindernis en keerde daarna terug, hetgeen leidde tot strafpunten. Poquet moest genoegen nemen met een negende plaats. In de categorie Grand Prix paarden raakte Latil helaas ook een balkje, wat haar als vijfde deed eindigen.

In de avond van 29 oktober, na het toernooi, zijn de overall prijzen van alle categorieën  uitgereikt. De resultaten van Team Suriname waren als volgt:

Pony Espoir: Angelica Vasseur derde.

Elite paarden: Phoenix Wessels derde.

Grand Prix paarden: Marie Latil vierde.

Landenprijs:

1.Guadeloupe

2.Frans-Guyana

3.Suriname