Suriname opent eind 2018 International Mall of Suriname

Eind 2018/ begin 2019 zal de opening van de International Mall of Suriname plaatsvinden. Afgelopen vrijdag vond de eerste steenlegging plaats op het terrein naast Building Depot aan de Ringweg- Zuid. Dit op de tweede jaardag van Building Depot. De International Mall of Suriname (IMS) zal volgens internationale standaarden worden gebouwd. De mall is een combinatie van recreatie en retail. De initiatiefnemer, Sunil Kalloe, directeur van Building Depot, gaat ervan uit dat een mall optimaal kan functioneren wanneer deze twee zaken worden gecombineerd en het publiek centraal staat. De IMS bestaat uit een Crystal Palace Events Hall en diverse retail units. De Crystal Palace Events Hall krijgt een restaurant, een overdekt buitenterras, een ingebouwde speeltuin, expositieruimtes en een balkon. De units zullen variëren tussen 25m2 tot 340 m2. Totaal is er een oppervlakte van 3500m2 beschikbaar. De scheidingswanden tussen de units zullen worden vervaardigd uit licht materiaal, wat de mogelijkheid biedt de units te vergroten.

Samuel Mehairjan, voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Building Depot, zei dat op de jaardag van Building Depot er getrakteerd wordt met de eerste officiële steenlegging van zusterbedrijf IMS. Hij sprak de hoop uit dat de naam later veranderd zal moeten worden in ‘International Mall of the Carribean’. Hij beschreef de stap van Kalloe als een stap van en voor Suriname welke nieuwe mogelijkheden en kansen met zich zal meebrengen. Mehairjan benadrukte dat de mall er niet een zal zijn die zomaar een ieder zal toelaten om een unit te huren. Hij gaf aan dat er streng op de kwaliteit van de producten en klantvriendelijkheid gelet zal worden. Winkelen zal volgens hem makkelijker en aantrekkelijk worden gemaakt. Mehairjan zei dat er ook gezorgd is voor parkeergelegenheid voor 619 voertuigen. Hij zei geen anti- reclame te maken voor de binnenstad, maar de realiteit is dat het parkeren in de binnenstad risico’s heeft. IMS mall bestaat verder uit 1390 m2 overdekte buitenruimte, 180m2 serviceruimte (electra, water, onderhoud, toiletten).

-door Johannes Damodar Patak-