METEN MET TWEE MATEN

Dat de minister van OWT&C zich schuldig heeft gemaakt door met twee maten te meten inzake de kwestie van Zeven/Even, is overduidelijk. Gewoongetrouw zeggen ze dat ze niet fout zijn. In het midden gelaten dat bepaalde uitspraken in dit programma volgens de minister niet door de beugel kunnen, moet hij zichzelf ook niet in een bepaalde hoek van rancune plaatsen. Wat voor dat ene station geldt, geldt ook voor alle andere stations. Veelal wordt dit met de mond beleden door bepaalde figuren, maar wanneer het erop aankomt, doet men niets. Hieromtrent zijn er genoeg voorbeelden wanneer we luisteren naar het programma ‘Bakana Tor’” op de staatszender. Veelal halve waarheden, grote leugens en persoonlijke grove beledigingen naar voornamelijk leden van de oppositie in DNA. Soms heeft het er veel van, dat dit station behoort aan een bepaalde politieke partij. Het station moet een onafhankelijke positie uitstralen naar de gemeenschap toe, omdat het draaiende gehouden wordt door belastingbetalers. Deze groep bestaat uit personen uit de coalitie en oppositie. Het ware beter geweest wanneer de minister de leiding van het station eerst per brief erop gewezen had, dat bepaalde zaken niet volgens vergunningsvoorwaarden plaatsvinden. Als u het mij vraagt, riekt dit naar rancune. Wat de zaak nog triester maakt, zijn de uitspraken van een DNA-lid, dat nog kletsnat achter zijn grote oren is, die zaken aanhaalt uit het politieke verleden. Zijn ouders dachten er toen niet eens aan hem te maken. De man zegt dat wat de VHP/NPS regering toen deed, nu ook gedaan mag worden, met andere woorden wanneer de toenmalige regering mensen heeft laten vermoorden (gelukkig is dit niet gebeurd), dan mag de huidige regering dat ook . Een grotere onzin is ondenkbaar, dus moeten wij medelijden hebben met deze man, omdat hij toch iets onzinnigs heeft gezegd voor zijn maandelijkse vergoeding. Gelukkig werd hij door de vice-voorzitter teruggefloten. Feit is dat Jerry de laatste tijd steekjes laat vallen, iets dat velen in de samenleving vreemd vinden. Think before you act, Jerry. Het is niet te hopen dat dit soort zaken zich zullen voordoen op tv en dus ook niet op de nieuwe zender van de overheid. Velen onder ons zullen zich nog herinneren hoe door een niet zomaar iemand via de media werd gesproken over een zestienjarig meisje, waarbij diverse laakbare handelingen werden aangehaald. What a shame dat dit soort figuren beslissingen moeten nemen over anderen. Oneerlijk is het een gemeenschap te schaden door politiek emotionele handelingen en niet eerst goed erover na te denken.

Aksi baka e tyari trobi.

 

Een burger