KPS en EBS strijden om slagbaltitel

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft zaterdagmiddag op het Emile de la Fuente Sportcomplex wederom de finale van het onderdeel slagbal gehaald. De wetsdienaren moesten wel alle zeilen bijzetten om zich van het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) te ontdoen. KPS zegevierde na een 45-40 rust-score met 90-80. Na afloop bleek dat Telesur de ontmoeting verloor door maar liefst achttien uitjes te registreren. Overall bood de telecomprovider goed tegenstand aan de titelverdediger. De politie ambtenaren plukten dertien ballen uit de lucht tegenover acht uitjes die zij weggaven. Telesur had evenveel vangballen (13) als de verdedigende kampioen, maar ging voornamelijk in de fout door het aantal uitjes. Het kon KPS echter niet schelen, aangezien hij een kans heeft de titel te prolongeren.

De andere favoriet, de Energiebedrijven Suriname (EBS), maakte in haar treffen met het Staatsziekenfonds (SZF) geen fouten. Het nutsbedrijf versloeg de verliezend finalist van het vorig jaar na een rustscore van 44-33 met 90-70. De stroomleverancier is op zoek naar eerherstel, nadat zij vorig jaar op pijnlijke wijze door het KPS werd uitgeschakeld. EBS won back-to-back slagbal-titels in 2014 en 2015. Het nutsbedrijf aast dus op revanche tegen het KPS.

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) wist in haar treffen met de Centrale Bank van Suriname (CBvS) na een rustscore van 39-30 met 80-54 te zegevieren. Dankzij deze zege speelt de vliegmaatschappij om de vijfde plaats op de finaleronde dag.

Het treffen tussen de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) en Staatsolie eindigde in het voordeel van het nutsbedrijf. Bij het ingaan van rust had de waterleverancier een 41-38 voorsprong welke in het tweede deel verder werd uitgebouwd naar een 92-69 overwinning. SWM zal op de finaledag strijden om de vijfde plek.

Programma finaleronde zaterdag 11 november (Emile de la Fuente Sport-complex): 09:00 uur Staatsolie-CBvS; 7e/8e; 09:00 uur SWM-SLM 5e/6e; 10:15 uur Telesur-SZF 3e/4e en 10:15 uur KPS-EBS 1e/2e.