CBvS pakt CTSS Plus troefcalltitel

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft zondagmiddag op het Lalla Rookhcomplexde troefcalltitel veroverd in het CTSS Plus toernooi. Het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) werd in een spannend slotstuk met 73-70 verslagen. Voor de CBvS is dit de eerste troefcallzege sinds 2014. Opvallend genoeg werd toen ook van Telesur gewonnen. CBvS startte sterk in de eerste ronde en versloeg de telecomprovider met 20-12. De geelblauwe formatie herstelde zich in de ronden twee en drie door met 20-18 en 21-14 te zege-vieren. De beslissing zou dus in de vierde tevens laatste ronde moeten vallen. CBvS speelde een sterke partij in het slotstuk en zegevierde met 21-17.
In de strijd om de derde plaats zorgde de Energie Bedrijven Suriname (EBS) voor een verrassing door het Korps Politie Suriname (KPS) met 85-76 te verslaan. De wetsdienaren wa-ren in deze ontmoeting favo-riet, nadat zij het afgelopen jaar de hoofdprijs wisten op te eisen. Het nutsbedrijf speelde echter heel goed in de eerste en laatste ronde. De stand na ronde één was 28-10 voor de stroomleverancier. KPS herstelde zich en won vervolgens ronden twee en drie met 25-13 en 24-17. EBS maakte in de vierde ronde het karwei af door met 27-17 te winnen.
Het Staatsziekenfonds (SZF) versloeg Staatsolie in de strijd om de vijfde plek met 77-69. De verliezend finalist van het vorig jaar verloor de eerste ronde met 14-27. Er ontwikkel-de zich hierna een spannende strijd tot en met het einde. De ziekenzorgverzekeraar won ronde twee met 29-12, waarna ronde drie gelijk eindigde; 16-16. In de laatste ronde zege-vierde SZF met 18-14.
De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) won reglementair met 20-0 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) in de strijd om de zevende plaats. Naar zeg-gen van de wedstrijdleiding kwam SLM met slechts vijf spelers opdagen. De vliegmaat-schappij kwam één persoon tekort om de wedstrijd alsnog plaats te laten vinden. Volgens de regels moet elk team uit vier koppels bestaan. Mocht een team niet volledig zijn, maar tenminste drie koppels hebben dan mag de wedstrijd aanvangen.