Botopasi en Voorwaarts openen derde speelronde Eerste Divisie

Botopasi en Voorwaarts openen vanavond in het Dr. Ir.Franklin Essed Stadion de derde speelronde van de SVB/Telesur Eerste Divisie. De ploegen staan dan om 20:00 uur tegenover elkaar. Botopasi, die in de eerste ronde was vrijgeloot, won zondag in de tweede met 3-1 van Papatam. De ploeg staat met drie competitie-punten op de vijfde plaats.

Voorwaarts is nummer 8 met drie punten uit twee wedstrijden. Voorwaarts verloor in de tweede speelronde met 1-3 van WBC. In de eerste speelronde won de ploeg met 1-0 van West United. West United was voor de tweede speelronde vrijgeloot.

De derde speelronde wordt vrijdag vervolgd met de partij tussen Leo Victor en Robinhood om 20:00 uur in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion. Zaterdag staan er om 16:30 uur twee duels op het programma, te weten: Nishan’ 42-PVV (Nacionello) en Inter Moengo Tapu-SNL (Ronnie Brunswijk Stadion). Zondag 5 november: 16:30 uur SV Notch-Transvaal (Ronnie Brunswijk Stadion) en 18:00 uur WBC-West United (André Kamperveen Stadion).

De volledige uitslagen van de tweede speelronde zijn als volgt: PVV-Robinhood 1-5 (0-4). PVV: Anthony Thalia. Robinhood: Ivanildo Rozenblad (3x), Roché Rosebel en Furgil Corinde (autogoal). Voorwaarts-WBC 1-3 (1-1). Voorwaarts: Shorano Mawie. WBC: Vangelino Sastromedjo, Moraes Pahleta en Lorenzo Tolud. Nishan’42-Leo Victor 1-2 (0-0). Nishan’ 42: Anthony Blijd. Leo Victor: Serginio Menig en Presello van der Meer. SV Notch-Inter Moengo Tapu 2-1 (1-0). SV Notch: Bruno Santos de Lima en Galgyto Talea scoorden. Inter Moengo Tapu: Romeo Kastiel. Papatam-Botopasi 1-3 (0-1). Transvaal-SNL 5-2 (1-1). Transvaal: Regillio Abiting (2x), Shaferio Bergtop, Ivenzo Comvalius en Carlos da Silva. SNL: Fabian Lijkwan en Renzo Akrosie. Papatam-Botopasi 1-3 (0-1).

Stand na de tweede ronde:

1.WBC                6 uit 2

2.SV Notch         6 uit 2

3.Transvaal       4 uit 2

4.Leo Victor       4 uit 2

5.Botopasi         3 uit 1

6.Robinhood     3 uit 2

7.Nishan’42       3 uit 2

8.Voorwaarts    3 uit 2

9.Inter MT         1 uit 2

10.PVV                              1 uit 2

11.West United              0 uit 1

12.SNL                0 uit 2

13.Papatam       0 uit 2