Droomfinale in strijd om CTSS-damtitel

De strijd om het CTSS Plus damkampioenschap krijgt de droomfinale tussen het Staatsziekenfonds (SZF) en de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Bij de start van dit on-derdeel, dat voor het eerste sinds 2007 weer op het programma stond, waren het SZF en de CBvS de favorieten. De strijd om het CTSS Plus damkampioenschap krijgt de droomfinale tussen het Staatsziekenfonds (SZF) en de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Bij de start van dit on-derdeel, dat voor het eerste sinds 2007 weer op het programma stond, waren het SZF en de CBvS de favorieten. De twee teams beschikken over oud-damtoppers. SZF heeft in haar gelederen damdokter John Sadiek en zoon Reza Sadiek. CBvS kan rekenen op William Orie en Stanley Moetoer. Staatsolie zorgde in de halve finale ronde nog net niet voor een verrassing toen  Na-wien Debipersad John Sadiek op een remise hield. De ove-rige twee partijen eindigden elk in winst voor het SZF en Staatsolie, waardoor barragepartijen de beslissing moesten brengen. Uiteindelijk bracht de ervaring van Sadiek de doorslag. Aan de andere kant had Moetoer de taak de beslissinde winst voor de CBvS naar binnenhalen. Na een spannende partij versloeg hij Nazir van het Korps Politie Suriname (KPS). SZF is op zoek naar een derde opeenvolgende hoofdprijs, terwijl CBvS voor de laatste maal in 2005 met de titel er-vandoor ging. De laatste elf edities werden opvallend genoeg gewonnen door SZF (8x) en CBvS (3x). In totaal won de ziekenzorgverzekeraar sinds 1988 dertienmaal de damtitel. De volledige uitslagen van de kwartfinale zijn als volgt:Staatsolie-SWM 2-0 (5-1 bordpunten)CBvS-Telesur 2-0 (5-1 bordpunten)SZF-EBS 2-0 (4-2 bordpunten)KPS-SLM 2-0 (6-0 bordpunten) Het werd een reglementaire winst voor het KPS, aangezien twee spelers van de SLM niet kwamen opdagen.Uitslagen halve finale:EBS-SWM 2-0 (5-1 bordpunten)SZF-Staatsolie 2-0 (4-2 bordpunten)CBvS-KPS 2-0 (4-2 bordpunten)Telesur-SLM 2-0 (4-2 bordpunten)Programma finaleronde zondag 5 november: 10:00 uur SLM-SWM (7e/8e); Telesur-EBS (5e/6e); KPS-Staatsolie (3e/4e) en SZF-CBvS (1e/2e).