Oema Soso-stonfutu Andaya Lantveld doet overstap naar Ascona

 

De vermaarde spitsen Andaya Lantveld en Cady Chin See Chong hebben van team verwisseld. Lantveld heeft voor Ascona gekozen, terwijl Chin See Chong de tegenovergestelde weg bewandelt.

 

Nu de SVB Vrouwencompetitie ten einde is zijn er een heleboel verschuivingen merkbaar binnen het Surinaamse vrouwenvoetbal. Maar een zeer opmerkelijke verschuiving is zeker die van aanvalster Andaya Lantveld. De rechtsbenige voetbalvirtuose, die een belangrijke steunpilaar geweest is in de voorhoede van voormalig kampioen Oema Soso (OS), heeft de opmerkelijke overstap gedaan naar de nieuwe SVB vrouwenkampioen Ascona. Dat bevestigt de ondertekening van de transferovereenkomst tussen de besturen van de twee clubs. “Ja hoor. Gisteren”, was het antwoord van Ascona-trainer en pionier Winston Babel toen hem gevraagd werd of de transactie van de vermaarde vrouwenspits al een feit was.

Ruil toppers
Lantveld zal vanaf nu dus de kleuren verdedigen van Ascona. Babel is heel blij met de aanwinst, maar daartegenover raakt de club ook zijn beste spits kwijt aan OS. Het gelukte OS de balvaardige Ascona topscorer Cady Chin See Chong zover te krijgen de overstap te doen. Hoewel dit een aderlating is voor de SVB-vrouwenkampioen, zegt Babel de speelster geen enkele steen in de weg te leggen. “Als bestuur wil je nooit speelsters kwijtraken. Maar als ze een nieuwe uitdaging willen aangaan moet je ze niet in de weg staan. Wij wensen haar heel veel succes bij haar andere club.”

Focus Ascona
Ascona is intussen bekend geworden als een team waar de technische leiding hard en serieus werkt aan de vorming van nieuw voetbaltalent. De club kijkt dan ook reikhalzend uit naar invulling van het aanbod van de Stichting Ado Den Haag Vrouwenvoetbal, om drie speelsters stage te laten lopen bij de Nederlandse vrouwenprofclub. De clubleiding is drukdoende de nodige zaken voor deze drie speelsters in orde te maken. Een succesvolle afsluiting van deze stage betekent dat de deuren naar het Europese profcircuit voor vrouwen wagenwijd wordt opengezet. Babel: “Onze plannen zijn om door te gaan met het ontwikkelen van speelsters en dat die stage van ADO den Haag succesvol word afgerond, zodat we met trots kunnen zeggen dat er Surinaamse speelsters afkomstig uit Suriname profvoetbal spelen”.

Meer live tv vrouwenvoetbal
In het verlengde hiervan ziet de Ascona-trainer graag enkele zaken gerealiseerd worden door de SVB. “Wat Wij graag gerealiseerd zien is, dat de nationale selecties allemaal ingeschreven worden zodat we ook internationaal succes kunnen boeken als land.” De clubtrainer ziet ook graag dat er meer live wedstrijden van de dames worden uitgezonden op tv, “zodat er meer meisjes willen gaan voetballen”, aldus Ascona-trainer Babel. (DRP)