OBS overweegt hervatting werkzaamheden

 

Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), zegt dat er geen garantie is dat het schoolvervoer voor leerlingen en leerkrachten morgen gegarandeerd is. Of er schoolvervoer is, hangt af van de bus- en boothouders die het beu zijn dat verhogingen uitblijven. Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), heeft vanmorgen tijdens een meeting met de OBS-voorzitter, gevraagd om een beroep te doen op de leden om het werk te hervatten.
Volgens Themen wordt dit verzoek van de minister eerst besproken met alle coördinatoren. Hij verwacht tegen 18.00 uur in de middag wel een antwoord te hebben voor de minister. Themen zegt dat er sinds juni een overeenkomst is getekend met de overheid, waarbij de leden 40 procent tariefverhoging zouden krijgen met twk vanaf mei 2016. De betaling is uitgebleven, waarna de leden besloten hebben om het werk neer te leggen.
De voorzitter zegt dat Miranda gezegd heeft dat hij niet tevreden is met bepaalde routes die worden gereden. Er is een commissie geïnstalleerd door de vicepresident die binnen drie weken alle routes zal beoordelen, op grond hiervan zal Miranda de betalingen verrichten. Themen zegt dat de organisatie al twee jaar bezig is met onderhandelingen, maar nog steeds geen overeenstemming heeft bereikt met de overheid. De laatste tariefverhoging voor bus –en boothouders was in 2012.

NVB-actie opgeschort

Inmiddels is de actie van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) opgeschort. De bond heeft overeenstemming bereikt met de directie, waarbij er binnen twee weken een koopkrachtversterking van SRD 400 aan de leden zal worden uitbetaald. De leden voerden drie weken actie. “Mocht de betaling niet plaatsvinden binnen de afgesproken tijd, dan zullen de leden opnieuw actie gaan voeren”, aldus bondsvoorzitter Raymond Ford. Hij zegt verder dat de bond en de directie binnenkort wederom om de tafel gaan om de cao-onderhandelingen voort te zetten.

door Kimberley Fräser

More
articles