Karta-Bink staat achter aanvragers bouwkavels Richelieu

 

De PL-volksvertegenwoordiger van Com-mewijne, Ingrid Karta-Bink, zegt volkomen achter de aanvragers van de bouwkavels te Richelieu te staan. Ze zegt dat de ruim 134 mensen al drie jaar wachten op een bereidverklaring. De parlementariër haalt aan dat het parlement begin 2016 een schrijven heeft ontvangen, waarin stond dat deze mensen een betaling gedaan hadden voor de aanvraag van een stuk grond. “Nu zijn we een jaar verder en de mensen vragen wederom de aandacht zodat ze eindelijk hun bereidverklaring kunnen krijgen”, zegt Karta-Bink. Naar zeggen van het assembleelid, het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), de mensen niet zo lang laten wachten op een perceel van 500 vierkante meter. Karta-Bink zegt dat het geen probleem moet zijn als burgers van het land een begin willen maken met het eerste doel van het leven, namelijk het hebben van een dak boven hun hoofd.
Karta-Bink zegt dat het beter is als de RGB-minister de percelen aan deze mensen geeft, aangezien zij die op een rechtvaardige manier hebben aangevraagd, dan zomaar honderden hectaren te geven aan mensen die in de toekomst zeker zullen speculeren. “Iemand die in het bezit is van een stuk grond van 500 vierkante meter, zal niet kunnen speculeren”, benadrukt ze. De uitgifte van grond moet naar zeggen van haar niet langer met een bepaalde willekeur geschieden. De parlementariër vindt dat elke Surinamer recht heeft op een stukje grond. Het moet er volgens haar ook niet moeilijk aan toe gaan, vooral niet als het de eerste aanvraag van een persoon is.
De volksvertegenwoordiger zegt dat de gewezen minister van RGB, in 2016 had toegzegd om er werk van te maken dat de mensen over hun bereidverklaringen konden beschikken. Echter is daar naar zeggen van Karta-Bink niets van terechtgekomen. Tijdens de begrotingsbehandeling heeft ze ook aan de huidige minister gevraagd om er werk van te maken, echter is dit verzoek tot nu toe zonder resultaat gebleven. Bij de eerstvolgende begrotingsbehandeling zal de parlementariër weer aandacht vragen voor deze groep.
Eerder heeft een vertegenwoordiger van de groep, laten weten dat de mensen ze in woningnood verkeren. Het project is reeds voorzien van wegen, trenzen en kavelnummers. De groep hoopt dat de minister van RGB zo snel als mogelijk werk maakt van deze kwestie.

door Richelle Mac-Nack

More
articles