Telesur verovert CTSS Plus veteranentitel

Telesur is gisteravond winnaar geworden van het veteranentoernooi van het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS Plus). (Foto: Regillio Derby)

 

 

Het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) heeft zondagavond op zijn eigen sportcomplex geheel tegen de verwachtingen het veteranentoernooi van het Centraal Toernooi van Spor-ten voor Staatsbedrijven (CTSS Plus) veroverd. De titel kreeg extra glans, aangezien de telecomprovider als beste verliezer tot de finale wist door te dringen, alwaar zij het Korps Brandweer Suriname (KBS) met 2-0 versloeg.
Beide organisaties gingen vol voor de hoofdprijs. Na een nogal gelijkopgaande eerste speelperiode bleef de score 0-0. In de tweede helft wist Telesur onder aanvoering van de thuisaanhang zich uiteindelijk van de brandweer te ontdoen. KBS eindigde de wedstrijd uiteindelijk met één man minder, nadat haar doelverdediger na tweemaal geel tegen een rode kaart aankeek. Telesur maakte gretig gebruik van zijn numerieke meerderheid en stelde de de zege veilig.
Met de finale ontmoeting kwam er een einde aan de eerste activiteit in verband met de lustrumviering van het CTSS Plus toernooi. In verband de dertigste editie heeft de organisatie extra festiviteiten ingelast.
Zaterdagmiddag werd een aanvang gemaakt met het veteranentoernooi in combinatie met een speurtocht. Het geheel werd zondag afgesloten met als extraatje een infobeurs, waaraan slechts de Centrale Bank van Suriname (CBvS), het Korps Politie Suriname (KPS) en het Staatsziekenfonds (SZF) deelnamen.
In de strijd om de derde plaats kwam de Energiebedrijven Suriname (EBS) als overwinnaar uit de bus door het Korps Politie Suriname (KPS) met 6-1 te kloppen. De zonen van Hermandad waren duidelijk op na zo een drukke speeldag. Zij moest het verder stellen zonder enkele van haar sleutelspelers, die vanwege blessures moesten afhaken.
Behalve de vaste deelnemers van het CTSS Plus evenement (Telesur, SZF, EBS, SWM, CBvS, SLM, KPS en Staatsolie) namen ook Luchthavenbeheer, KBS, I Am Gold en VCB Bank deel aan het veteranentoernooi.
Voor woensdagavond is er een receptie gepland.
Uitslagen voorronde wedstrijden (zaterdag): Telesur-VCB 4-3; EBS-Luchthavenbeheer 1-1 (5-4 na strafschoppen), I Am Gold-Staatsolie 2-0, KBS-SWM 4-2, KPS-CBvS 2-1 en SZF-SLM 3-0. Kwartfinale: EBS-Telesur 1-0, KBS-I Am Gold 2-0, KPS-SZF 4-3. Telesur ging over als beste verliezer. Halve finale: KBS-EBS 1-0 en Telesur-KPS 2-1.