Ian Sowikromo en Evan Kromosemito winnen Deca Challenge

 

De verschillende medaillewinnaars van het Deca Challenge schaaktoernooi. Het evenement werd gewonnen door Ian Sowikromo en Evan Kromosemito. (Foto: Rukhmania)

Ian Sowikromo en Evan Kromosemito zijn de winnaars geworden van de derde editie van de Deca Challenge. Sowikromo, die leerling is van schaakvereniging Rukhmania, werd ongeslagen kampioen in de Beginnersklasse. In de Intermediate klasse streek Kromosemito van Schaakcombinatie Welgelegen (SCW) met de eer.
Tijdens deze editie deden er veertig schakers mee. De schaakverenigingen Rukhmania, Free First Move Chess Club (FFM), Chess for Talents (C4T) en SCW waren verantwoordelijk voor de organisatie van de derde editie van dit vriendschappelijk toernooi. Aan het toernooi werd de welbekende Siciliaanse-opening als thema verbonden. Na een korte voorronde werden de schakers aan de hand van hun plaats op de standenlijst opgedeeld in de twee klassen: Beginners en Intermediate.
In de beginnersklasse bleek er weinig concurrentie te zijn voor Sowikromo. Hij behaalde een 100% score uit 7 gespeelde wedstrijden. Terrence Wu van C4T verloor slechts tegen de kampioen en kon daardoor het semi-kampioenschap claimen.
Amit Dwarka (C4T) en Timothy Ye (FFM) eindigden met 5 punten op een gedeelde derde plaats. Na het toepassen van de tie-break regels kwam Dwarka in aanmerking voor de derde plaats en moest Ye genoegen nemen met de vierde plek. Suraj Nanda (FFM) eindigde met 4 punten op de vijfde plaats in deze klasse.
De kampioen in deze klasse Evan Kromosemito verloor slechts de laatste ronde tegen clubgenoot Quincy Warsodikromo. Warsodikromo eindigde mede dankzij dit resultaat op de tweede plaats. Op een gedeelde derde plaats eindigden Shivam Dwarka en Harsh Pancham van Chess For Talents. Dwarka kreeg na het toepassen van de tie-break regels de bronzen medaille. Op de vijfde plaats eindigde Lucas Jong A Lock van FFM met 4 punten.
Volgens Ratan Kalka, voorzitter van schaakvereniging Rukhmania, was deze editie de laatste voor dit jaar. Het is de bedoeling dat vanaf volgend jaar alle schaakverenigingen in Suriname kunnen participeren aan dit thematoernooi.