VHP legt krans ter gelegenheid van 164 jaar Chinese Immigratie

 

 

VHP-voorzitter Chan Santokhi legt een krans bij het Vriendschapsmonument aan de Jagernath Lachmonstraat ter gelegenheid van 164 jaar Chinese Immigratie.

 

VHP-voorzitter Chan Santokhi, was vanmorgen prominent aanwezig tijdens de kranslegging ter gelegenheid van 164 jaar Chinese Immigratie. Samen met de verschillende vertegenwoordigers van Chinese organisaties en de Chinese ambassadeur Zhang Jingxiong, legde Santokhi ook een krans. Deze plechtigheid werd gehouden bij het Vriendschapsmonument aan de Jagernath Lachmonstraat.
De Chinese ambassadeur sprak zijn waardering uit over de steeds groter wordende samenwerking tussen China en Suriname. Hij voegde eraan toe dat er inmiddels een groot aantal Surinamers is afgereisd naar China, die trainingen en studies volgen. Dat Chinezen de eerste immigranten waren in Suriname, is niet bij eenieder bekend. Mede daarom werd door de Chinese vereniging alhier in 2003 een monument opgericht waarop de namen van de eerste Chinese immigranten zijn gegrifd.
Ook werd waardering uitgesproken aan het adres van de VHP-voorzitter, die blijk gaf van de grote importantie die Chinezen in Suriname hebben verworven. Dat China in de toekomst de koers van de wereld zal mee bepalen, staat vast. Suriname zal er baat bij hebben om op vriendschappelijke voet met deze grote mogendheid te blijven samenwerken, zowel op economisch als sociaal-maatschappelijk gebied.

More
articles