Malversaties AKB slechts manipulatief gedrag overheid

 

In drie ressorten in het district Wanica moet het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) nog de Algemene Kinderbijslag (AKB) uitbetalen. De uitbetaling van de AKB over 2016 is vertraagd, omdat het hiervoor bestemde geld verduisterd is. Volgens de VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien, is deze constatering slechts manipulatief gedrag van de overheid.
Volgens de minister van SoZaVo, Cristien Polak, hebben de malversaties zich in de periode 2014-2015 voorgedaan. Gajadien geeft aan, dat indien er malversaties zouden hebben plaatsgevonden dit binnen een jaar duidelijk zou moeten zijn en niet pas na twee tot drie jaar. Hij stelt dat de overheid dit als drogreden gebruikt om goodwill bij de samenleving te kweken, terwijl er onvoldoende middelen aanwezig zijn en de administratie van het ministerie niet voldoet.
Gajadien haalt aan dat deze kwestie herinneringen oproept aan de manipulatie van de NDP in Boven-Suriname enkele dagen voor de verkiezingen. De AKB zou in enkele dorpen niet betaald zijn, waarna de president had aangegeven, dat de gelden tot tweemaal toe zijn overgemaakt en toch niet zijn uitbetaald door het ministerie. “Dit riep het vermoeden op dat de toenmalige minister van SoZaVo, Alice Amafo, de gelden voor andere zaken zou hebben aangewend”, zegt Gajadien. Hij geeft verder aan dat er geen onderzoek is gekomen. “Er is niets gebeurd. De verkiezingen zijn verlopen en de president heeft hiermee zijn manipulatief doel bereikt”, stelt Gajadien.

Volgens Polak zal deze zaak ingediend worden bij de procureur-generaal voor onderzoek. Gajadien zegt dat hij zal kijken wat er zal volgen. “De minister van Financiën had geconstateerd dat er gefraudeerd werd bij Belastingen. Er is nog steeds geen onderzoek gekomen. Alle acties van de regering Bouterse-Adhin zijn slechts onderdeel van manipulatief gedrag, omdat zij juist corruptie bevorderen”, aldus Gajadien.

-door Priscilla Kia-

 

More
articles