ACTIE DUURT VOORT

 

De leden van de bond van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB), zijn nog steeds in actie. Er kan maar geen overeenstemming bereikt worden met de directie van NVB. Woensdagmiddag hebben de leden zich weer verzameld aan de Heiligenweg om te pleiten voor een beter salaris en betere werkomstandigheden. Momenteel duren de acties van de leden van de bond al langer dan twee weken. De leden willen betere voorzieningen hebben, daarnaast wachten ze tot nog toe op de uitbetaling van hun salarissen, ook eisen ze een koopkrachtversterking. Verder hebben ze afgelopen woensdag duidelijk gemaakt dat ze niet langer willen werken onder slechte omstandigheden. Het personeel kan niet langer in een kleine ruimte werken die geen airco, maar slecht een kleine ventilator heeft. De leden willen niet langer wachten en zijn ook niet van plan het werk te hervatten, zonder dat er eerst een cao-onderhandeling komt. De directie noch de overheid lijken zich te storen aan deze problemen, terwijl de actie de derde week ingaat. Terwijl de werknemers op hun salaris wachten, verwacht de werkgever dat zij normaal het werk hervatten. Het wordt nu tijd dat de regering via de directie van NVB, de werknemers duidelijk maakt wat zij wel en niet kunnen verwachten. Aan de hand daarvan en de standpunten van de bond, kan er gewerkt worden aan een oplossing. De problemen binnen de particuliere bussector lijken groter te zijn, maar de NVB loopt nu niet meer ver achter.
De regering moet weten, dat wanneer er aan een groep een koopkrachtversterking wordt toegekend, anderen hun stem ook laten horen, uiteindelijk voelt een ieder in deze samenleving hoe moeilijk het nu wordt in het land. Daarnaast hebben de leden gelijk om te vragen naar een betere werksituatie, de plek is niet alleen klein, het stinkt ook vreselijk rond het gebouw en in de wachtruimte van de NVB. Dus er is genoeg werk aan de winkel voor de overheid en de directie van NVB.