Top BMX’er Van Berkel bij tweede editie TakeIt2TheStreet

Top BMX’er Sietse van Berkel uit Nederland is zaterdag de hoofdattractie.

 

Op zaterdag 21 oktober organiseert het team van #TakeIt2TheStreet met ondersteuning van de Nederlandse ambassade een spectaculair straatsportevenement op het parkeerterrein van TBL Cinemas. Speciaal hiervoor wordt de nummer 1 BMX’er Sietse van Berkel uit Nederland ingezet voor een demonstratie en workshops van de in Suriname nog relatief onbekende sport BMX.
Bij dit straatsportevenement ligt de focus op BMX, maar straatvoetbal (panna) en dans komen ook ruimschoots aan bod.
#TakeIt2TheStreet is bij uitstek een evenement waarbij het publiek wordt aangemoedigd zich te uiten in diverse vormen van straatsport.
Master of Ceremony Enver Panka en DJ Danny Play zijn er om de sfeer te verhogen en het programma aan elkaar te rijgen.
Natuurlijk valt er ook iets te winnen. De beste BMX’er wordt beloond met een gloednieuwe BMX gesponsord door SoulCycle BMX shop en ACT MBX shows en clinics.
Tijdens de eerste editie van #TakeIt2The Street (oktober 2015 tot en met augustus 2016) bleek onder de Surinaamse jongeren grote interesse te bestaan in alternatieve sporten. Om hierop in te spelen wordt in het aankomende evenement van #TakeIt2The-Street 2.0 aandacht gegeven aan BMX.
Sietse van Berkel is professioneel BMX’er en neemt deel aan internationale wedstrijden op het hoogste niveau. Hij is Nederlands kampioen BMX en reist de werekd over om shows en workshops te geven. De komende week is hij in Suriname om zijn enthousiasme voor de BMX-sport en zijn kennis over te dragen aan de Surinaamse jongeren.
Deelname aan het mainevent op zaterdag is gratis.