‘Naturalistas’ voelen zich welkom in Design Essentials Haarsalons

Producten van de Design Essentials haarlijn.

 

 

Mensen met veel liefde voor hun natuurlijke haar, voelden zich in het verleden niet welkom bij haarsalons. Dit omdat kapsters vaak niet wisten wat zij met dat haar moesten doen, ook bleek het dat men geen producten had om natuurlijk haar te behandelen. Vaak genoeg stuitten ‘naturalistas’ op opmerkingen zoals: ‘Je haar is te dik en onhandelbaar’, of er werd geadviseerd om hun haar chemisch te laten behandelen. De vertegenwoordiger van Design Essentials in Suriname, Beryll Brug, vertelt dat ook zij in het verleden die ervaring heeft gehad. Daarom groeide de drang om steeds verder te zoeken naar een oplossing teneinde een eind te brengen aan deze negatieve ontwikkeling voor mensen met krullend en kroeshaar.

Vrouwen met krullend en kroeshaar willen ook eens naar de kapsalon om bijvoorbeeld hun haar te wassen, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan volgens Brug. Ze kwam in contact met de haarlijn van Design Essentials. Behalve dat deze haarlijn producten biedt voor haar dat chemisch behandeld is, zijn er naar zeggen van Brug ook producten van topkwaliteit voor de verzorging van natuurlijk haar. “Deze producten werken heel goed op krullend en kroeshaar”, laat de vertegenwoordiger van Design Essentials in Suriname weten. Nadat ze gezien had hoe goed deze producten werken op natuurlijk haar, besloot zij de lijn naar Suriname te brengen. Deze heeft zij meer dan vijf jaar geleden geïntroduceerd in de Surinaamse gemeenschap. Samen met het bedrijf Wyse Insights, heeft zij het afgelopen jaar trainingen ontwikkeld om zowel kappers en als eindconsumenten te informeren over de verschillende producten die deze haarlijn biedt. Yvonne Cotino van het bedrijf Wyse Insights tevens educator bij Design Essentials Suriname, adviseert ook aan de klanten hoe zij het best met hun natural klanten kunnen omgaan. Hiermee willen zowel Cotino als Brug de kennis over natuurlijk haar bevorderen onder de kapsters.

Brug houdt samen met haar team geregeld trainingen over de Design Essentials haarlijn. Brug vertelt dat er trainingen verzorgd zijn over de verzorging van chemisch behandeld haar en over de Strenghtening Therapy System (STS). De STS is een thermische reconditionerende therapie die in tegenstelling tot andere behandelingen met hitte, gebruik maakt van hele lage temperaturen. Bij de STS zijn er drie behandelingen te onderscheiden, namelijk: transitioning, elongation en de silkening behandeling. Ook zijn er trainingen verzorgd over de verzorging van natuurlijk haar. Design Essentials heeft het afgelopen jaar speciaal een workshop gehouden voor ouders en kinderen voor de verzorging van natuurlijk haar. Ook aan naturalistas onder de seniorenburgers werd in een goede doelenactie gedacht. Deze trainingen zijn allemaal goed ontvangen door het publiek en de vraag naar een training over de natuurlijke haarlijn van Design Essentials werd steeds groter, daarom heeft Brug zich voorgenomen om op maandag 30 oktober wederom zo een training te verzorgen in het RCR MC (vroeger Zorghotel) aan de Anton Dragtenweg. “De aanmeldingen voor deze ‘Love to Be Natural Hair Show van Design Essentials’ training, gaan hard”, zegt ze. Intussen is de training ook volgeboekt, echter blijven mensen zich aanmelden. Daarom heeft het team van Design Essentials besloten om een extra training te geven op dezelfde dag, maar op een eerder tijdstip. Voor aanmeldingen kunnen geïnteresseerden zich wenden tot de Facebook pagina van Design Essentials. Tijdens deze trainingen zal aan de deelnemers niet alleen informatie verschaft worden over de producten van Design Essentials en de verzorging van natural haar, deelnemers krijgen ook de mogelijkheid zich op te geven voor een gratis haaranalyse. Daarna zal het team van Brug enkele kapsels laten zien, om de variatiemogelijkheden van kroes, krullend en golvend haar te demonstreren.

Verder liet Brug weten dat er nu een verandering merkbaar is. Er zijn tal van kapsalons die gespecialiseerd zijn in de behandeling van natuurlijk haar, ongeacht de textuur daarvan. Brug zegt dat er ruim veertig kapsters en kappers zijn die trainingen gevolgd hebben van Design Essentials. Ook gebruiken een aantal van hen de producten van deze haarlijn in hun salon. Een van de kapsters, Melani Joval, die de trainingen van Design Essentials gevolgd heeft en ook de producten gebruikt in haar salon, geeft aan dat ze nu meer naturalistas helpt met de behandeling en verzorging van hun haar.

Tijdens de training die gepland staat voor 30 oktober, zal er ook ingegaan worden op een van de meest voorkomende problemen van de naturalistas, de behandeling van schilfertjes op de hoofdhuid. Deelnemers hebben na de training de mogelijkheid om de producten van Design Essentials tegen een zeer gereduceerde prijs aan te schaffen. Brug wil dat naturalistas met deze training kritischer worden als het aankomt op de verzorging van hun haar. Daarom hoopt ze dat er na de presentatie een discussie op gang komt, zodat de volle potentie uit de training gehaald kan worden.

 

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles