Afvaardiging dammers naar jeugd WK niet van leien dakje

 

Arwien Bhagwandas (kampioen U-20), Quincy Ngawikromo (kampioen U-17) en Phawan Basdewsing (semi-kampioen U-17 en U-20) zullen Suriname vertegenwoordigen op de jeugddam WK in Polen.

 

Arwien Bhagwandas (kampioen U-20), Quincy Ngawikromo (kampioen U-17) en Phawan Basdewsing (semi-kampioen U-17 en U-20) zullen Suriname vertegenwoordigen op de Jeugd Werelddamkampioenschappen in Polen. Volgens Hemradj Basdewsing, de algemeen coördinator van de Jongeren Federatie Wanica (JoFeWa), is niet alles van een leien dakje gegaan. In pricipe zouden er vier spelers en 1 begeleider vertrekken, maar vanwege tekort aan financiën vertrekken maar drie dammers met een begeleider. Basdewsing is heeft hard aan het karretje getrokken om de jeugddammers te kunnen afvaardigen. Echter heeft hij niet alles kunnen bewerkstellingen omdat bepaalde toezeggingen niet zijn nagekomen. Zo moest volgens Basdewsing het ministerie van Financien de afvaardigingsmiddelen overmaken naar de Surinaamse Dam Bond (SDB), wat tot op heden niet is gebeurd. “Dit maakt het werk moeilijker, omdat alles in orde gemaakt moet worden. Er resten nog 5 dagen voordat we vertrekken en we moeten nu passen en meten”, aldus Basdewsing. Hij vreest dat de kosten van tickets en verblijf duurder zullen worden. “Dit maakt het nog moeilijker omdat we niet over de financiële middelen beschikken.” Toch blijft Basdewsing hoopvol gestemd. Volgens hem gaan de jeugddammers voor de maximale winst. Hun voorbereiding naar het toernooi is heel goed verlopen. “Zij hebben de volle ondersteuning en begeleiding gehad van hun respectievelijke verenigingen.” De coordinator bedankt een ieder die het mogelijk heeft gemaakt dat de jeugddammers toch nog kunnen vertrekken om Suriname op een waardige wijze te vertegenwordigen. De spelen zullen van 28 oktober tot en met 4 november gehouden worden te Dabki in Polen.