Lening LISP III toont grote woningnood aan

Het project is onderdeel van het beleid van de regering om oplossingen te brengen in de huidige huisvestingsproblematiek. Jogi zegt dat als de regering het beleid vanaf 2010 net zo had gecontinueerd als dit project, de economie van ons land er heel anders uit zou zien.

 

De minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, heeft een leningsovereenkomst van US-dollar 35 miljoen getekend met de Islamic Development Bank (IsDB) te behoeve van het Low Income Shelter Program (LISP) III. VHP-Parlementariër Mahinder Jogi, vindt het een goede zaak dat de huidige regering de successen van LISP I en II wil continueren, maar zegt ook dat deze lening laat zien hoe groot de woningnood in ons land is. LISP is tijdens de regering van het Nieuw Front geïntroduceerd. Volgens de parlementariër heeft het LISP prachtig gewerkt.
Hij zegt het zeer op prijs te stellen dat de regering zich inzet om de leefomstandigheden van het volk te verbeteren. “Een goede woning is een van de belangrijke elementen binnen het leven van de mens”, haalt Jogi aan. Het LISP III Affordable Housing project, zal het voor veel mensen gemakkelijker maken om een huis te bouwen of hun huidige huis te renoveren.
Het project is onderdeel van het beleid van de regering om oplossingen te brengen in de huidige huisvestingsproblematiek. Jogi zegt dat als de regering het beleid vanaf 2010 net zo had gecontinueerd als dit project, de economie van ons land er heel anders uit zou zien. “We zouden dan niet zoveel hoeven te lenen, er zouden ook meer monetaire reserves zijn en er zou meer geld overblijven om projecten uit te voeren voor het volk”, benadrukt hij.
Het assembleelid is goed gestemd over LISP III, hij gelooft dat meer mensen geholpen kunnen worden in vergelijking met het woningproject van de regering dat sinds 2010 loopt en wordt gefinancierd door China. Jogi wijst erop dat de regering niet meer dan 30 procent van haar doel (18000 woningen), heeft kunnen bouwen. “De mensen moeten snel zijn met de procedures, dan kunnen ze wel geholpen worden”, aldus Jogi.

 

door Richelle Mac-Nack

More
articles