REGERING STOORT ZICH NIET AAN NVB

Ruim twee weken protesteren de werknemers van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) onder andere voor een loonsverhoging. De bond is er gisteren toe overgegaan om de acties te verscherpen. Deze keer zullen de gevolgen van de acties voelbaar zijn voor zowel het bedrijf als de gemeenschap. Hoewel er niet duidelijk aangegeven kan worden wat de actiemodellen zullen zijn, is de bond in staat om alle werknemers in de diverse districten te betrekken bij de acties. Het personeel van de NVB dat in actie is, heeft zich donderdag naar de Heiligenweg begeven om hun misnoegen te uiten. De bond liet verder ook weten dat de onderhandelingen over een collectieve arbeidsovereenkomst voor 2017 en 2018 nog niet officieel zijn begonnen, terwijl we bijna aan het eind van het jaar zijn. De regering stoort zich duidelijk niet aan de werknemers van de NVB. De acties duren al twee weken en tot nog toe is de overheid er niet in geslaagd met een mogelijke oplossing te komen. Zelfs een tijdelijke oplossing heeft de regering niet kunnen bewerkstelligen. Terwijl de acties nu de derde week dreigen in te gaan, gelooft de regering dat ze wel zullen stoppen. De regering heeft eerder dit jaar geld vrij kunnen maken om loonsverhogingen toe te kennen aan bepaalde ambtenaren, ook wordt er steeds geld vrij gemaakt voor projecten in Suriname en in het buitenland. De regering zou alvast kunnen gaan praten met de werknemers van de NVB, zodat het werk normaal door kan gaan. De regering staat er niet bij stil dat een deel van de bevolking last ondervindt van deze acties, misschien omdat zij geen gebruik maakt van de diensten van de NVB. De regering dupeert niet alleen de werknemers van de NVB, maar ook een deel van de samenleving.