HVB wordt officieel politieke partij voor nieuwe verkiezingen

foto Seshma Bissesar

De Hervormings- en Vernieuwings Beweging (HVB) mag zich op 28 oktober officieel een nieuwe politieke partij noemen. HVB is de nieuwe beweging onder voorzitterschap van Raymond Sapoen die in 2015 werd opgericht, nadat Sapoen en Diepakkoemar Chitan na de verkiezingen van 2015, uit de Pertjajah Luhur (PL) werden gezet. Na twee jaren verder zijn de structuren binnen de beweging nu in staat, de stap te maken naar een partij, zodat zij kunnen participeren aan de komende verkiezingen van 2020. Dit zegt de secretaris Vergillio Rebin tegenover De West. De bedoeling van de beweging was om PL’ers te bewegen om hervormingen en vernieuwingen door te voeren binnen de partij. Nu de beweging heel wat leden achter zich zegt te hebben, kan de wens van Sapoen in vervulling worden gebracht, namelijk de transformatie van een beweging naar een partij. Een aantal PL-leden is overgestapt naar HVB. Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken is er één van. Volgens Rebin zal de partij werken met dezelfde ideeën als die van PL.

Hoewel deze politieke zienswijze niet in goede aard is gevallen bij de PL-leiding, is de HVB ervan overtuigd, dat zij met dezelfde hervormingen en nieuwe visies van PL veel meer zullen realiseren, maar dan alleen met een eigen identiteit.

De afgelopen twee jaar heeft de beweging hard gewerkt aan het versterken van de structuur.  Daarbij was de betrokkenheid van de leden eveneens belangrijk. Rebin kon niet vertellen hoeveel leden het bestuur nu telt en kon ook geen beeld verschaffen van de achterban, maar zegt dat de partij wel voldoet aan de gestelde eisen om deel te kunnen nemen aan de komende verkiezingen. Rebin zegt dat er veel verwacht kan worden van de HVB, maar het doel is nu de transformatie naar de politieke partij die zich sterk zal maken om het land verder te ontwikkelen. Ook wil de HVB een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de samenleving. De doelstellingen van de HVB zijn onder andere erop gericht het stimuleren van ondernemerschap, gendergelijkheid, goede gezondheid en de ontwikkeling binnen het onderwijs. De afgelopen maanden hebben verschillende afdelingen binnen de HVB activiteiten ontplooid. Rebin zegt dat de vrouwen- en jongerenorganisaties heel actief waren in het veld, met name bij het uitvoeren van sociale projecten. In de toekomst zullen meer van soortgelijke activiteiten ontplooid worden.

door Kimberley Fräser

 

More
articles