Ook geen prijs voor zwemmer Touw Ngie Tjouw

Een spelmoment tijdens een van de partijen van de Surinaamse meisjes op het onderdeel basketbal. De meisjes zijn in de groepswedstrijden uitgespeeld, terwijl de jongens vandaag aantraden tegen Brazilië en Panama. (Foto: Wilfred Gallant)

 

Yael Touw Ngie Tjouw is gisteren in zijn laatste optreden op de Odesur Games in Santiago, Chili, er niet in geslaagd een medaille te winnen op de 50m vlinderslag.
De Surinaamse zwemmer ging in tegenstelling tot de serie iets langzamer en zijn tijd van 26.54 seconden was niet voldoende voor eremetaal. Hij eindigde hiermee op de achtste plek. In de serie liet Touw Ngie Tjouw 26.53 seconden noteren. Het goud ging naar de Braziliaan Lucas Martins Costa Peixoto en zilver was voor Yhonny Edgardo Rios Briceño uit Venezuela. Thuisfavoriet Benjamin Schnapp Contreras moest genoegen nemen met brons.
Op het onderdeel beachvolleybal verloor Suriname gisteren alle wedstrijden. In de morgenuren verloren de meisjes met 6-21, 7-21 van Bolivia en in de middaguren moisten de jongens met 5-21, 5-21 hun meerdere erkennen in Brazilie. Het is vooral voor wat betreft spel en niveau duidelijk dat ons land bij beachvolley geen vuist kan maken tegen de hoger gerangschikte landen in deze tak van sport.

Op het onderdeel basketbalwas was er was enigzins reden tot blijdschap toen de jongens in hun eerste wedstrijd in dit toernooi in een spannende strijd wonnen van Chili: 17-16. Deze wedstrijd en de eerste partij van de meisjes zijn op een andere lokatie (indoor) gespeeld vanwege de hevige regen in de avond. In de middaguren was het prachtig weer waardoor er weer op de eigenlijke lokatie gespeeld kon worden. De meisjes verloren hun eerste wedstrijd met 21-6 van Argentinië en gingen ook in de middag onderuit, tegen Chili: 8-17. 
Hoewel de meisjes het tegen Chili iets beter deden, was het niveauverschil met de leeftijdsgenoten wel duidelijk. Een andere nadeel was dat de meisjes geen wissel hadden in tegenstelling tot de jongens. De meisjes zijn in de groepswedstrijden dus uitgespeeld, terwijl de jongens vandaag aantraden tegen Brazilië en Panama.